Tricolorul LMV  A ADUS CUPA LA PLOIESTI

După ce a câştigat pentru prima oară în istorie titlul naţional, echipa de volei masculin Tricolorul LMV Ploieşti a realizat o altă premieră pentru clubul prahovean, adjudecându-şi Cupa României, miercuri seară, la turneul final, organizat la Galaţi.
Calificaţi pentru prima dată în careul de aşi al Cupei României, ploieştenii au evoluat în semifinalele din Final Four în compania celor de la SCM U Craiova, care îi eliminaseră în ediţia anterioară, în sferturile de finală. De data aceasta, elevii antrenorilor Sergiu Stancu şi Mădălin Marinescu s-au impus, fiind mai degrabă o partidă de pregătire în vederea finalei din ziua următoare, scorul fiind de 3:0 (25:23, 25:18, 25:22).tricolor b
„Căpitanul” Bogdan Olteanu a realizat cele mai multe puncte pentru ploieşteni (19, dintre care 9 de break), reuşind, totodată, cele mai multe blocaje din tabăra prahoveană (4), având şi o recepţie pozitivă de 57%. Laurenţiu Lică a adăugat 11 puncte, în vreme ce Gijs Jorna a avut o contribuţie importantă atât în atac (8/12 – 67%), cât şi la recepţie (65% pozitivă, 35% perfectă – 20 recepţii), iar liberoul Philipp Kroiss a fost providenţial în apărare (64% recepţie pozitivă/43% perfectă, 14 recepţii).
În finală, aşa cum era de aşteptat, ploieştenii s-au confruntat cu gazda turneului, CS Arcada Galaţi, cu care s-au luptat, de asemenea, şi pentru titlul naţional. La fel ca şi ploieştenii, gălăţenii s-au impus în minimum de seturi în semifinale, trecând fără mari probleme de Volei Municipal Zalău, în reeditarea finalei din ediţia anterioară a Cupei României.

CONTINUARE :

sursa:www.ziarulprahova.ro