Preşedintele Consiliului Judeţean, a premiat 600 de copii care joacă fotbal la echipe din Prahova

Aproape 600 de fete băieţi şi fete din 40 de echipe prahovene de fotbal de copii şi juniori (din Brazi, Ploieşti, Plopeni, Olteni, Colceag, Buşteni, Comarnic, Floresti, Starchiojd şi Vărbilău) au fost premiaţi de preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, cu echipament sportiv, mingi de fotbal şi truse de prim-ajutor. Evenimentul de premiere, desfăşurat în cadrul programului „Fotbalul, impact semnificativ la nivel social, de sănătate, economic, precum şi pentru performanţă”, iniţiat de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Prahova şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Prahova, s-a desfăşurat astăzi, (n.r. sâmbătă) 04.11.2023, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti.

Astăzi, pe stadion, am văzut mai mult decât nişte fotbalişti talentaţi. Am văzut determinare, pasiune şi viitorul strălucit al fotbalului prahovean. Fiecare dintre aceşti copii pasionaţi este dovada vie că încrederea, munca în echipă şi perseverenţa nu sunt doar cuvinte goale, ci sunt valori care construiesc campioni”, a declarat Iulian Dumitrescu..

Şeful CJ Prahova i-a îndemnat pe copii să practice sportul pentru propria sănătate şi dezvoltare armonioasă, dar şi pentru că acesta contribuie la conturarea caracterelor puternice.

În tinereţe am jucat şi eu fotbal la juniori, la Petrolul, până când o accidentare m-a scos din joc. Însă fotbalul pe care l-am practicat când eram copil m-a ajutat să devin bărbatul, omul care sunt astăzi. M-a învăţat să muncesc din greu şi să nu renunţ. M-a învăţat că perseverenţa este singura cale către excelenţă. M-a învăţat cum să revin după un eşec şi să fac tot ce îmi stă în putere să fiu mai bun data viitoare. M-a învăţat cât de important este să lucrezi în echipă. M-a învăţat să mă simt puternic, să mă autodepăşesc, să simt plăcerea jocului, să gust magia victoriei, să am mentalitate de învingător. Lecţiile tuturor sporturilor se transferă din arena actuală pe terenul de joc al vieţii, iar fotbalul este un sport care ne aduce inspiraţie şi bucurie”, a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

Recent, în cadrul galei "Topul firmelor prahovene”, un eveniment de prestigiu organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, a lansat un apel către oamenii de afaceri din judeţ să sprijine Petrolul. 

Echipa de fotbal împlineşte, în 2024, 100 de ani de existenţă. „Lupii galbeni” au în palmares patru titluri de campioană a României şi trei cupe.

Comunicat:CJ Prahova