Viitorul Ploieşti, la a doua victorie consecutivă în campionatul de minifotbal

Viitorul Ploieşti şi-a luat revanşa pentru înfrângerea din tur, în faţa echipei SystemBau, reuşind o victorie cu scorul de 8-6 în faţa albaştrilor. A fost al doilea succes consecutiv pentru asasini, venit graţie unui joc reuşit de galben-negri pe toată durata partidei.

Iată garnitura cu care cei de la Viitorul Ploieşti au început partida:

 

Portar: 1. Andrei Nicolescu, Fundaşi: 5. Mihai Androne, 6. Marian Brumariu, Mijlocaşi: 10. Ilie Ioniţă, 22. Laurenţiu Bârsan, Atacant: 9. Alexandru Moise.

 

Rezerve: Fundaş: 29. Ionuţ Jipa, Mijlocaşi: 13. Georgian Ghiţă, 19. Virgil Simionescu, Atacant: 7. Florin Jipa.

 

Absenţi: Ionuţ Iordache şi Alin Petrescu (ambii învoiţi)

 

Nici bine nu s-au aşezat jucătorii celor două echipe în teren, că tabela de la baza sportivă Kiru Sport a şi suferit prima modificare. În minutul 2, Alexandru Moise a marcat, profitând de o eroare în defensiva celor de la SystemBau. Dublarea avantajului putea veni chiar în minutul 5, însă acelaşi Moise a trimis pe lângă poartă, din şase metri, avându-l doar pe portarul gazdelor în faţă. După această fază, SystemBau a reuşit să egaleze, iar două minute mai târziu a preluat şi conducerea 1-2. Golul de 2-2 a venit, în cele din urmă, în minutul 10, atunci când Georgian Ghiţă a centrat de pe stânga, Mihai Androne a preluat balonul, trimiţându-l apoi lui Ilie Ioniţă, care a îndeplinit o simplă formalitate. În penultimul minut al primei reprize, Viitorul a reuşit să întoarcă rezultatul prin Laurenţiu Bârsan; 2-3, scor cu care s-a intrat şi la cabine.

Acţiunile ofensive ale galben-negrilor au continuat şi în cel de-al doilea act, dar cei care au marcat au fost tot gazdele. Ciprian Pura a reuşit să iasă dintre trei adversari, a trimis mingea către Laurenţiu Costache, iar acesta a introdus mingea în poartă; 3-3. Viitorul dădea semne că se clatină, dar intrările rând pe rând al lui Virgil Simionescu în locul lui Alexandru Moise şi a lui Florin Jipa în locul lui Laurenţiu Bârsan au dat roade. În minutul 15, Florin Jipa a trimis, din lateral stânga, la rădăcina barei, un şut imposibil de parat de către portarul advers; 4-3, iar Viitorul tocmai reproducea scorul din tur. Cu un Ilie Ioniţă în mare formă şi un Virgil Simionescu care a reuşit să închidă multe spaţii la mijlocul terenului, asasinii mai reuşesc să marcheze o dată, prin primul menţionat; 5-3, şi lucrurile păreau că se complică pentru SystemBau, neînvăţată să sufere în faţa unei echipei din cealaltă parte a clasamentului. Ambiţia lor s-a dovedit a fi utilă, reuşind imediat să aducă scorul la 5-4, dar din nou, Alexandru Moise, intrat în locul lui Ilie Ioniţă, face ca bucuria albaştrilor să nu dureze mult; 6-5. La faza următoare, Jipa Ionuţ, intrat şi el de foarte puţin timp în locul lui Mihai Androne, schimbare tipică pentru Viitorul, post pe post, a finalizat cu un şut puternic, de la 12 metri, printre picioarele portarului advers. Speranţele gazdelor au fost reaprinse când acelaşi Ciprian Pura a marcat, făcând ca scorul să devină 7-6 şi, din nou, Viitorul anulează bucuria albaştrilor, prin Mihai Androne, care a făcut rocadă cu Marian Brumariu, a ţâşnit pe partea dreaptă, a făcut un un-doi cu Alexandru Moise, urmând ca primul să introducă mingea în plasă; 8-5 şi părea că totul s-a terminat pentru SystemBau. Însă cu trei minute înainte de final, gazdele au marcat cu un şut la colţul scurt, printre bară şi portarul Andrei Nicolescu, rămas fără replică. S-a terminat 8-6 pentru Viitorul, iar băieţii pregătiţi de Virgil Pascu au egalat în clasament, echipa Dedeman, acumulând 12 puncte.

De remarcat în această partidă a fost şi jocul excelent făcut de celălalt fundaş al echipei galben-negre, Marian Brumariu, dar şi de portarul Andrei Nicolescu, care din nou a făcut un meci mare, scoţând multe baloane văzute de pe margine ca fiind imposibil de parat.

Mihai Androne: „Cu ajutorul experienţei unora dintre noi şi cu ajutorul dorinţei de joc a altora, am reuşit să învingem echipa aflată pe locul 4.”

La finalul meciului cu SystemBau, Mihai Androne a declarat:

„Un meci frumos, bogat atât în ocazii cât şi în greşeli personale, însă cu o dorinţă de victorie de nestăvilit de partea noastră. Cum am spus, singura diferenţă dintre noi şi primele locuri o face doar dorinţa, curajul şi determinarea din timpul jocului, drept dovadă meciul mare făcut de echipa noastră, miercuri. Cu ajutorul experienţei unora dintre noi şi cu ajutorul dorinţei de joc a altora, am reuşit să învingem echipa aflată pe locul 4, nedându-le prea multe şanse. În concluzie, un joc spectaculos, cu ocazii din partea ambelor părţi, care, cu puţină atenţie, am fi putut închide meciul de mult, câştigând cu un scor mai generos dacă le fructificam pe toate.”