Prima victorie din acest retur: Viitorul trece de Alimtex şi urcă un loc în clasament

În runda a 14-a, Viitorul a primit pe terenul 1 din Baza Sportivă Kiru vizita nou-intratei în competiţie, Team Alimtex. Partida se anunţa a fi una grea pentru asasinii galbeni, în ciuda locului ocupat de adversari, căci aceştia veneau după un 2-2 cu Viking şi o înfrângere cu 6-5, grea, în faţa MFC-ului, iar aşteptările nu au fost înşelate, însă fotbalul oferit de băieţii noştri a fost unul de calitate, rezultatul fiind pe măsura ambiţiei cu care ei au jucat.

Iată garnitura galben-negrilor trimisă în teren...

Andrei Nicolescu – Mihai Androne, Marian Brumariu - Georgian Ghiţă, Laurenţiu Bârsan - Alin Petrescu

Rezerve: Cristian Şchiopu - Virgil Simionescu, Alexandru Moise - Florin Jipa

Absenţi: Ionuţ Jipa (răcit), Ionuţ Iordache (răcit), Ilie Ioniţă (învoit)

Alex Moise, şi înger, şi demon

Meciul a început bine pentru Viitorul, care a deschis scorul după doar 5 minute. Laurenţiu Bârsan a pătruns în banda stângă, a driblat un adversar în marginea careului, de unde a reuşit apoi să trimită balonul în plasă. Bucuria n-a durat mult, căci 4 minute mai târziu, Alexandru Moise şi-a introdus mingea în proprie poartă, scorul devenind 1-1. În minutul 13, după un şut al aceluiaşi Moise, scorul a devenit 2-1 pentru asasini, care s-a revanşat totodată pentru eroarea făcută ceva mai devreme. Cum echipa în negru nu se dezminte niciodată, lăsând unele spaţii adversarilor, golul egalizator parcă plutea în aer, Alimtex căutându-l cu disperare, dar Andrei Nicolescu a fost un portar cu o stabilitate ieşită din comun şi, mai mult decât atât, fundaşul de aur al Viitorului, Mihai Androne, a ieşit cu mingea la picior din defensiva asaltată de adversari, a trecut de jumătatea terenului de unde, un şut năpraznic, tipic lui, a aşeazat mingea în poarta portocaliilor, ducând scorul la 3-1. Însă avantajul de 2 goluri n-a putut fi păstrat. Până la pauză, Alimtex a reuşit să reducă din handicap, 3-2. O pauză bine-venită după o primă repriză în care asasinii au jucat pragmatic, câştigând un avantaj de un gol.

În partea secundă, băieţii în negru au schimbat tactica, ofensiva jucând de această dată un rol important şi, când cei de la Alimtex simţeau că pot să egaleze, a ieşit la rampă acelaşi Alex Moise, care a pus latul la centrarea lui Alin Petrescu de pe partea dreaptă, făcând ca scorul să arate 4-2, refăcând totdată diferenţa de 2 goluri. Un minut mai târziu, acesta i-a cedat locul lui Virgil Simionescu, cel care a închis jocul excelent la jumătatea terenului, iar Alin Petrescu, golgheterul care s-a zbătut în nerepetate rânduri să marcheze şi în acest meci, a fost înlocuit cu Florin Jipa. Aşadar, două mutări decisive care aveau să ajute la mărirea scorului.

Cum benzile funcţionau bine, cu un Laur Bârsan în mare formă şi o capacitate de efort remarcabilă, cu o defensivă care a fost în permanenţă un zid şi prin Marian Brumariu, celălalt fundaş, imperial în duelurile unu la unu, Viitorul a început să paseseze liniştită şi, cu 8 minute înainte de final, Florin Jipa coborând din postura de atacant la mijlocul terenului, saltă mingea peste apărarea adversă pentru Georgian Ghiţă, care scapă singur cu portarul, lobându-l pe acesta, stabilind şi scorul final; 5-2. Golul fiind celebrat prin afişarea unui mesaj pe un tricou pentru Răzvan Dincuţă, preşedintele competiţie, cel care şi-a pierdut în urmă cu câteva zile tatăl.

Cele trei puncte au ajuns, aşadar, în contul asasinilor, galben-negri demonstrând pe teren că se pot bate de la egal la egal cu oricare formaţie solidă din primul eşalon.

Pentru Viitorul urmează înfruntarea cu SystemBau, o echipă grea, dar cu un joc bun şi o tactică bine pusă la punct, numărul de puncte se poate schimba în favoarea negrilor.

Laurenţiu Bârsan: „Din primul minut s-a văzut o mare poftă de joc în jocul nostru şi o mare dorinţă de a câştiga. Cu toţii am jucat cu ardoare, iar în primele 10 de minute am fost peste ei, reuşind să şi marcăm. În cealaltă jumătate a primei reprize ne-am demoralizat puţin, am început să nu ne mai înţelegem, lucru care a dăunat, dar a fost bine că a venit pauza şi am putut vorbi despre greşeli făcute în primul act al meciului. În cea de-a doua repriză am net echipa mai bună, jocul a ieşit după cum am vrut – nenumărate pase, aşa practice au venit şi golurile noastre. Eu cred că a fost un joc frumos chiar dacă nu jucăm de mult în această formula. Totuşi ne-am înţeles bine şi s-a văzut cine şi-a dorit mai mult victoria prin jocul prestat şi ambiţie. Personal, cred că nu am jucat destul de bine, am avut o zi nereuşită, dar mă bucur că am ajutat echipa, marcând chiar şi un gol.”