Aninoasa, teatrul de război pentru jandarmi. Copii loviţi şi “gazaţi “la Aninoasa

Sâmbăta, Petrolul a câştigat în deplasarea de la Aninoasa cu scorul de 7-1, însă victoria a fost umbrită de un exces de zel al jandarmilor care au asigurat paza la meci, pe lângă agenţii de pază şi stewarzii angajaţi de clubul dâmboviţean.

Ora 14.20, nimic nu anunţa ce va urma... zeci de jandarmi în jurul cochetei baze de la Aninoasa, control corporal (amanuntit ) unul câte unul, control efectuat de jandarmi, deşi existau la faţa locului stewarzi şi agenţi de pază.

 

De menţionat că gazdele, s-au comportat exemplar cu suporterii echipei Petrolul Ploieşti, însă jandarmii au dat (încă o dată dovada că nu ţin cont de reguli când este vorba despre “ultrasii “lupilor galbeni).

Minutul 3... un mic grup de suporteri ploieşteni au vrut să intre în spaţiul rezervat “vizitatorilor “, însă accesul acestora a fost îngreunat , aducând nemulţumire în rândul fanilor.

Atunci a început o bătaie între forţele de ordine şi grupul de fani, jandarmii au apelat la gaze lacrimogene şi spray-urile cu piper (folosite în exces) date de la o distanţă relativ mica , au afectat pe toată lumea (spectatori, jucători, copii, bătrâni, femei), datorită vântului acestea s-au dispersat în toată arena şi pe terenul de joc.

Printre cei mai afectaţi de gazele lacrimogene au fost şi doi copii în vârstă de 12 ani (Cezar şi Robert), cei doi ajungând la ambulanţă acuzând ” arderea fetei “,  probleme cu căile respiratorii şi stare de greaţă, imaginile arătând faţa unuia dintre copii, tumefiată, acel copil fiind “traumatizat “minute-n şir...

 Din nefericire, “victima” a conflictului a căzut şi preşedintele executiv al echipei Petrolul Ploieşti, Cristi Vlad, fiind prins între suporteri şi jandarmi.

“Victime “au căzut şi femeile, o colaboratoare a site-ului nostru (Lala) a primit gaze în plină figura, iar  o altă fană a “lupilor galbeni “a fost “sufocată “de acestea.

Redactorul şef al Info Ploieşti City, victima colaterală.

Aflat la câţiva metri de locul incidentelor în timp ce realiză fotografii, a intrat într-un gard împins de un jandarm, fiind rănit la piciorul stâng, suferind o contuzie femurală stânga cu escoriaţii pretibiala, diagnostic pus de medicii de la UPU Prahova, acolo unde s-a deplasat după meci.

De altfel, redactorul nostru urmând un tratament cu antibiotic, pentru 2-3 zile.

Răspuns incredibil al reprezentantului Jandarmeriei de la “dialog “.

Întrebat de ce au avut de suferit copii din cauza excesului de zel acesta a răspuns “De ce aţi luat copii la meci? Vina nu aparţine jandarmilor, copii fiind victime  colaterale “.

Dupa 10 minute,atata timp cat a fost intrerupta  partida ,lucrurile s-au linistit ,cativa suporteri ploiesteni ajugand la ambulanta ,pentru a primii ingrijiri medicale,niciun jandarm nefiind ranit in conflict .

6 noiembrie 2017, Măneciu - 17 martie 2018, Aninoasa.

Dacă în urmă cu aproximativ 5 luni, la Măneciu incidentele au început din cauza localnicilor şi a Primarului comunei, la Aninoasa totul a pornit de la proastă organizare şi a jandarmilor care nu aveau voie să controleze accesul în baza sportiva  a suporterilor, acest control făcându-se (normal) de stewarzi sau agenţii de pază, la poarta de acces nefiind necesară intervenţia Jandarmeriei, suporterii lupilor galbeni neîncălcat nici o lege, au fost liniştiţi şi s-au conformat cerinţelor de control sumar.

 Agitaţia a început în momentul în care jandarmii se aflau la poarta de acces spre sectorul rezervat oaspeţilor.

Legea 4... încălcată de cei care o apăra?!?

Conform legii 4/2008, Jandarmeria are voie să intre pe stadion doar atunci când sunt incidente care încalcă această lege, însă în interiorul stadionului (în zona tribunei la care au fost trimişi suporterii petrolişti) nu s-au folosit materiale pirotehnice, nu s-a fumat şi nu s-au consumat băuturi alcoolice.

 Jandarmi din ambele judeţe.

Datorită numărului mare de suporteri care şi-au anunţat prezenta (la meci au fost peste 500), au fost mobilizaţi în jur de 200 jandarmi, atât din Prahova cât şi din Dâmboviţa.

Suporterii lupilor, “vânaţi “?

Deşi câteodată suporterii “lupilor galbeni “au parte şi de un tratament bun din partea jandarmilor, în unele deplasări, acest “tratament “nu este valabil prin Prahova sau deplasările din “vecini “, suporterii par a fi “vânaţi “de reprezentanţii Jandarmeriei, zeci de jandarmi îi aşteaptă în jurul bazei sportive sau chiar în incinta acesteia şi la momentul prielnic fac exces de zel, fiind “apăraţi “de o lege controversată.

Imaginile vorbesc de la sine...

 

Video:www.ligaluiadita.ro