Debut cu stângul la EURO UNDER 21-2023.ROMÂNIA-Spania 0-3
Echipa naţională U21 a României a fost învinsă miercuri seara, pe teren propriu, scor 0-3, de echipa naţională U21 a Spaniei, într-un meci contând pentru grupa B a Campionatului European.
Golurile au fost marcate de Alex Baena ’55, Miranda ’62 şi Sergio Gomez ‘90+5.
România a avut primul şut spre poartă prin Dragoş Albu, în minutul 5, dar spaniolii au pus stăpânire pe joc şi au avut o primă ocazie în minutul 28, prin Alex Baena, care a trimis puternic, pe lângă poartă. În minutul 31 Rodri a centrat pentru Sergio Gomez, în careu, dar acesta a trimis cu o lovitură de cap peste poartă. După alte două minute, Mihai Popa a ieşit greşit, iar Abel Ruiz nu a putut trimite pe poartă.
Repriza s-a încheiat cu Rodri depăşindu-l din nou pe Borza şi pasând în faţa porţii, de unde Abel Ruiz a avut o ratare monumentală, trimiţând pe lângă, din şase metri. S-a încheiat 0-0 după o primă repriză în care nici una dintre cele două echipe nu a avut şut pe poartă.
ROMÂNIA: M. Popa – Pantea, Racoviţan (cpt), Dican, Borza – Işfan, Dr. Albu, Pitu – L. Munteanu, Bîrligea, Octavian Popescu.
SELECŢIONER Emil Săndoi
SPANIA: Tenas – Martinez, Paredes, Pacheco, Miranda – Blanco, Alex Baena – Rodri, Sancet, Sergio Gomez – Abel Ruiz (cpt).
SELECŢIONER: Santi Denia
Arbitri: Erik Lambrechts – Jo de Weirdt, Kevin Monteny (toţi din Belgia) – Donatas Rumsas (Lituania).