În  Parcul Municipal Ploiesti Vest a avut loc semifinala, respectiv finala a celei de-a opta editii a Cupei Metigla

Saptamana trecuta, in perioda 9-10 iunie, in Parcul Municipal Ploiesti Vest a avut loc semifinala, respectiv finala a celei de-a opta editii a Cupei Metigla, competitie de baschet interscolara. Scopul acesteia este incurajarea miscarii si a sportului in randul tinerilor, caci lor le este adresata, dar si implicarea lor in activitati extrascolare.

Anul acesta s-au inscris 35 de gimnazii si licee, participand astfel peste 1000 de elevi, atat din ciclul gimnazial, cat si din cel liceal. Pana la etapa semifinalei fiecare scoala participanta a organizat un campionat sportiv din urma caruia a reiesit o echipa castigatoare – cea participanta in semifinala. Dupa peste 15 meciuri de calificari, 4 echipe de gimaziu si 4 echipe de liceu s-au reintors sambata, 10 iunie in finala. La sfarsitul zilei, s-au aflat si castigatorii: liceu – Colegiul National Ion Luca Caragiale si gimnaziu – Scoala Gimnaziala Nicolae Iorga.

Pe langa meciurile de-a dreptul spectaculoase, finala detine mai multe atuuri: concursuri cu premii, distractie si o tombola. Printre concursurile de anul acesta s-au numarat: aruncari libere, 3 puncte si cel mai indragit de toti spectatorii, concursul de slam dunk.

Intreg evenimentul a fost organizat de Asociatia Un Strop de Fericire - AUSF, care ofera tinerilor oportunitati de dezvolatre personala si de voluntariat, prin mijloace practice si metode inovative si non-formale. Printre programele cheie ale asociatiei se numara si programul Scoala Pentru Viata, prin care tinerii sunt pregatiti cu incredere si competente pentru viitor. In prezent fac parte peste 150 de adolescenti in acest program, iar 30 dintre ei au fost prezenti, in calitate de voluntari, la Cupa Metigla.

La organizarea editiei a opta a Cupei Metigla, alaturi de AUSF, a fost, ca in fiecare an, Solaris Sporting Club si sponsorul principal, compania Metigla. Pe langa ei, printre parteneri si sponsori se mai numara: Primaria Municipiului Ploiesti, Parc Municipal Ploiesti Vest, Filarmonica Paul Constantinescu Ploiesti, Clubul Rotary Ploiesti, Inspectoratul Judetean Prahova, Kiss Fm, DadaMedia, Info Ploiesti City, Starbucks, Apa Keia, AFI Ploiesti, Kenvelo, Time Out, Reserved, Cropp, Crazy Bubble, Le BonBon.