Lupii au “distrus “Rapidul. Rapid Mizil – Petrolul 52 Ploieşti 0 -9, în Cupa României (faza judeţeană)

Sâmbătă după amiază, pe o vreme rece, cu reprize de ploaie şi lapoviţa şi un teren greu, lupii galbeni au învins la Mizil, echipa gazda Rapid cu un scor neverosimil...9-0.

În primul meci oficial de anul acesta, ploieştenii s-au distrat cu ocupanta locului 4, din Liga B Prahova, într-un meci di cadrul optimilor de finală ale Cupei României (faza pe judeţ).

Gazdele au avut prima sic ea mai mare oportunitate de a marca, în minutul 16, Jean Prunescu l-a faultat în careu pe Smedoiu, centralul partidei a indicat punctual cu văr, însă căpitanul mizilenilor (Lamba) nu l-a putut învinge pe Marinică.

“Amfitrionii “au rezistat şi au făcut faţă “găzarilor “timp de 40 minute, însă a urmat... tăvălugul.

În minutul 40, Claudiu Tudor a deschis scorul dintr-un penalty, apoi în minutul 43, Vintila a marcat pentru 2-0 din apropierea porţii adverse iar Robert Alexandru, un minutul 44 a înscris pentru 3-0 dintr-o lovitură de cap.

Scor de neprezentare la pauză şi a urmat recitalul... Vintila a reuşit hattrick-ul (minutul 60 după ce portarul Ene a respins aiurea în faţă) şi în minutul 71, cu un şut puternic de la marginea careului.

Scorul a devenit 6-0, datorită lui Daniel Gheorghe (şut de la 18 metri - minutul 75), Claudiu Tudor a făcut 7-0 în minutul 78 – şut de la 22 metri), Jean Prunescu a marcat pentru 8 -0, după ce a scăpat singur cu portarul advers, iar D.Gheorghe a închis “balul “în minutul 88 după o centrare a lui Nitescu.

Scor final 9 -0 pentru lupi, un scor la care nu se aştepta nimeni, după cele 40 minute ale primei reprize.

De precizat că acest meci a adus în tribunele micuţei arene mizilene, o prezenta record după Revoluţie, circa 800 de spectatori asistând la meci, 600 suporteri fiind din Ploieşti, aceştia au stat în tribună din spatele băncilor de rezerve şi au făcut o atmosferă fantastică.

La sfârşitul meciului aplaudându-şi favoriţii şi cântând cu aceştia.

Sâmbăta viitoare începe returul din Liga A Prahova.

După ce au bifat calificarea în sferturile Cupei României (faza judeţeană), lupii vor reîncepe campionatul, primul meci din retur având loc sâmbăta viitoare, pe stadionul “Ilie Oana “, împotriva celor de la CS Păuleşti.

Meciul urmând a începe la ora 15.00.

Rapid Mizil – Petrolul 52 Ploieşti 0-9 (0-3)

Au marcat: Cl. Tudor (minutele 40 şi 78), Vintilă (minutele 43, 60 şi 71), Robert Alecsandru (minutul 44), Daniel Gheorghe (75, şi 88), Jean Prunescu (minutul 80).

Echipele au fost:

Rapid Mizil: C. Ene – Lazăr, Iacob, Lambă (cpt), M. Ene – Andrei, Stoica – Tănase, Suditu, Smedoiu – Al. Vasile.

Au mai jucat: Ghidia, Barbu, Brotac şi Costache.

Petrolul: Marinică – Olaru (Catană), R. Alecsandru, Prunescu, Velisar (Niţescu) – Chiriţă (Butufei) – N. Popescu, Cl. Tudor (cpt), Păun (Ilie Dumitrescu), D. Gheorghe – Vintilă.

Arbitri: Mihai Amorăriţei – Valentin Dumitru şi Ştefan Călăraşu.