”Marele ePremiu al Oraşului Ploieşti”, în weekend, pe Bulevard

Ploieştiul găzduieşte prima etapă din cadrul Campionatului Naţional de Kartig Electric 2023 la finalul acestei săptămâni, evenimentul fiind organizat de Asociaţia Sportivă Clubul de Karting Bucureşti, sub autoritatea Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS).

După succesul de anul trecut, când etapa organizată în perioada 2-3 iulie a reprezentat primul eveniment de motorsport cu amprentă ZERO de CO2 asupra oraşului, kartingul electric revine la Ploieşti cu etapa inaugurală a sezonului competiţional 2023.

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti, este programat sâmbătă şi duminică pe Bulevardul Independenţei (Rondul 1) şi va reuni la start peste 40 de sportivi cu vârste între 5 si 13 ani, cu toţii dornici să acumuleze primele puncte în noul campionat.

Prima etapă din CNKE este structurată în două zile, sâmbătă, 29 aprilie, în intervalul orar 10:00-19:00, sunt programate manşele de calificări şi finalale la proba Super Slalom, precum şi calificări la proba Viteză pe Circuit-Time-Attack. Duminică, 30 aprilie, de la ora 10:00, se vor desfăşura antrenamente şi finalele la Viteză pe Circuit-Time Attack. Festivitatea de premiere va avea loc în jurul orei 16:00-16.30, la Monumentul Vânătorilor din faţa Gării de Sud.

Organizatorii roagă publicul prezent să asiste la eveniment din zonele sigure şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine privind siguranţa deplasării pe lângă circuitul stradal special amenajat pe Bulevardul Independenţei.

Partenerii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Ploieşti, Formula Electric România – partener tehnic, radiokart™ - partener cercetare/dezvoltare, Victron Energy România – partener energie regenerabilă solară, Transelectrica - cofinantator-sponsor general, Hidroelectrica - cofinantator-sponsor general.

Copiii din Ploieşti pot să practice karting electric

 Recent afiliată la Federaţia Română de Automobilism Sportiv, Asociaţia Clubul de Karting Electric Ploieşti îl va avea înscris la prima etapa a CNKE pe Andrei Panait, campion în urmă cu doi ani şi vicecampion în sezonul trecut la Clasa Super Mini Watt. Pentru părinţii care doresc să-şi îndrume copiii către acest sport, aceştia o pot face trimiţând un mesaj către pagina oficială de Facebook a clubului pentru a afla mai multe informaţii: https://www.facebook.com/ClubulDeKartingElectricPloiesti/.

Sursă:Comunicat  Federaţia  Română de Automobilism Sportiv (FRAS)