Tricolorul LMV Ploiesti,vicecampioana dupa sezonul regulat

Sezonul regulat al campionatului naţional de volei masculin, Divizia A1, s-a încheiat în acest week-end, campioana momentului fiind Steaua Bucureşti, trupa lui Bogdan Tănase acumulând 59 de puncte la capătul a 20 de victorii şi 2 înfrângeri.

Echipa noastră s-a clasat pe poziţia imediat următoare, la patru puncte în spatele “militarilor”, după 19 victorii şi 3 înfrângeri.

Podiumul este completat de Arcada Galaţi, elevii lui Nicuşor Harabagiu strângând 52 de puncte din 17 victorii şi 5 înfrângeri.

Urmează play-offul, cele mai bune şase echipe din ierarhie urmând a juca, practic, un nou campionat, tur-retur. Care va debuta în mai puţin de o săptămână, sâmbătă 3 martie, şi se va încheia la sfârşitul lui aprilie, mai precis pe 28.

Primul meci din play-off, cu CSM Bucureşti

Potrivit tabelei Berger, elevii lui Sergiu Stancu vor disputa primul joc la Ploieşti, cu CSM Bucureşti. Apoi, după numai o săptămână, la Bucureşti, vor disputa un meci care va cântări foarte mult în ecuaţia câştigării titlului naţional urmând a evolua contra Stelei. Vor urma două partide la “Olimpia”, pe 17 şi 21 martie, cu SCM Craiova şi Arcada Galaţi, urmând ca ultima etapă a turului să se deplaseze la Zalău pentru jocul cu ACS Volei Municipal.

Fireşte, se va disputa şi returul play-offului, în datele de 31 martie, 14, 18, 21 şi 28 aprilie. Dacă totul va decurge aşa cum Olteanu&Co. şi-au propus, în antepenultima zi a lui aprilie, ploieştenii se vor putea bucura de titlul naţional!

Cupa României, în sistem Final Four

După numai o săptămână de la decernarea titlului de campioană a României se va disputa, în sistem Final Four, turneul în urma căruia învingătoarea se va aureola cu preţiosul trofeu.

Cele mai bune patru echipe calificate la Final Four sunt Arcada Galaţi, VM Zalău, SCM Craiova şi Tricolorul LMV Ploieşti. Turneul nu a fost atribuit niciunui oraş cu echipă calificată, fiind foarte probabil ca sala care va găzdui competiţia să fie din Capitală.

Sursa: https://tricolorullmvploiesti.ro/elevii-lui-stancu-si-marinescu-vicecampionii-sezonului-regulat/