Presa sportivă din România este în şoc. Cunoscutul jurnalist Bogdan Socol a murit la vârsta de 42 de ani
Vineri seară, o veste şocantă a zguduit presa sportivă din România. 
Cunoscutul jurnalist Bogdan Socol a decedat la vârsta de (doar) 42 de ani, în urma unui şoc hipotermic.
Acesta avea o pasiune extremă, să înoate în ape cu temperaturi foarte scăzute, prin care îşi testă limitele corpului.
Din păcate, după doar câteva minute de la intrarea într-un lac aflat în Capitală, Bogdan nu a putut să mai iasă de sub gheaţă şi a murit.
Socol a fost transportat de urgenţă la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”, unde medicii s-au luptat peste două ore pentru a-l resuscita.
Jurnalistului i s-a recomandat să nu facă asta şi să nu meargă singur, recomandarea a venit de la specialişti.
Vestea tragică a fost confirmată prima oară de Sport Studio.
” Din păcate, suntem tulburaţi de o veste pe care nu ne-am fi dorit niciodată să o auzim.
Conform mai multor surse, fostul jurnalist şi comentator român Bogdan Socol ar fi decedat în cursul zilei de astăzi.
Suntem şocaţi de dispariţia unui om care a trăit pentru sport şi care ne-a oferit atâtea momente pe care nu le vom uita niciodată.
Odihneşte-te în pace, Bogdan !”
 
Din nefericire, Bogdan a lăsat în urmă o soţie şi 3 copii minori.
 
Inconfundabilul comentator...
Bogdan Socol şi-a făcut debutul în presa sportivă, incă din primul an de facultate, la TVR.
A predat cursuri de comentator sportiv, a avut o emisiune de pronosticuri la postul tv B1.
Însă publicul îl cunoaşte (mai) bine de la Digi Sport, acolo unde a activat 8 ani, în calitate de comentator sportiv şi realizator al emisiunii Fotbal European.
În 2017, Bogdan Socol a trebuit să plece de la Digi Sport, în urma unor neînţelegeri cu cei din conducerea postului tv.
 A mai colaborat cu Realitatea TV, TV Sport, Naţional TV şi GSP TV. 
Între anii 2017-2019, Bogdan Socol a comentat traseele competiţiei din emisiunea Exatlon, (Kanal D).
Bogdan Socol a comentat peste 2.3oo de meciuri, ultimul fiind Tunisia - Franţa, de la Campionatul Mondial din Qatar, pentru site-ul Flashscore.ro, platformă de pariuri şi ştiri sportive fiind ultima sa colaborare.
Bogdan Socol, visul de a deveni comentator sportiv
” Mama şi bunicii nu au prea fost de acord şi m-au îndrumat spre o clasă cu profil real. Aşa am intrat la Liceul Teoretic Eugen Lovinescu, mate-fizică, intensiv engleză, în speranţa că voi abandona această idee şi că voi urma, până la urmă, o facultate şi, ulterior, o meserie „mai serioasă”! 
 
Numai că nicio clipă nu m-am mai gândit că aş putea face altceva. Ba din contră, am început să merg în fiecare săptămână la meciuri, să citesc tot mai multe cărţi şi reviste de sport, astfel că nimic nu mai putea sta în calea visului meu. Acela de a deveni comentator sportiv.”
 
Bogdan Socol s- a retras din jurnalism în timpul Campionatului Mondial de Fotbal, din cauza unor comentarii îndreptate către comentatorii TVR. 
Mesaj tulburător la retragerea din jurnalism, pe pe 31 ianuarie.
 
” Privesc tastatura şi spaţiul mare alb ce mi se întinde în faţă pe platforma WordPress şi încă nu realizez momentul în care mă aflu.
În urmă cu 10 ani mi s-ar fi părut o glumă proastă, iar acum 20 de ani, nici nu aş fi putut să o iau drept glumă. Dar acum, asta este realitatea. Tristă sau cum o mai fi ea, asta e realitatea. Sunt în faţa unei morţi. A uneia din propriile mele morţi. Pentru că mai bine de două decenii, asta a fost viaţa mea, căreia i-am dedicat tot ce am avut mai bun.
Am trăit-o cu pasiune, cu bucurie în suflet şi pe chip la numeroasele reuşite, dar şi cu nervi, frustrare sau lacrimi în situaţiile mai puţin plăcute pe care le întâlneşti inevitabil într-o viaţă. Dar de astăzi, se încheie un capitol major al existenţei mele şi tot ce am de făcut este să renasc din propria-mi cenuşă, să mă ridic şi să merg pe drumul meu, care va fi altul faţă de cel pe care am tot umblat de când mă ştiu, practic.
Dar nu este o moarte bună, naturală, ci cauzată de unele forţe din exteriorul meu. Pentru că, citându-l pe marele Ion Gavrilă Ogoranu, liderul mişcării de rezistenţă anticomunistă din Munţii Făgăraş : „ucis am fost doar când am fost vândut de confraţii mei.”
Când eram doar un copil, nici măcar cu buletin, şi mi-am pus în gând dorinţa şi, implicit, ambiţia de a deveni comentator sportiv, nu m-aş fi gândit vreodată că aş putea ajunge şi în această clipă. Apoi, după ce am intrat la Şcoala Superioară de Jurnalistică şi, mai ales, după ce am început să lucrez în branşă, mi se părea inacceptabil fie şi să-mi imaginez că nu voi îmbătrâni în presa sportivă.
Sau că voi ajunge să nu mai lucrez în presă !” spunea pe blogul sau, Bogdan Socol
Pe lângă acestea, potrivit digisport.ro, Bogdan Socol a scris cinci cărţi :” Jurnalul unui iubitor de fotbal”,” 100 de fotbalişti legendări”,” Jurnalul Cupei Mondiale 2018”,” 100 de sportivi legendări” şi” El Superclasico : O călătorie în inima celui mai fierbinte derby al planetei” 
 
P.S.Dumnezeu să-l odihneasca-n pace.
 
P.P.S. Drum lin printre stele, Bogdane.
 
Foto : Sport Studio 
 
În memoriam...