Revanşa la baschet.CSM PETROLUL PLOIEŞTI  a bătut Rapid Bucureşti
Sala Sporturilor Olimpia a fost, vineri seară, locul în care s-au petrecut mici minuni în prag de sărbători: ploieştenii şi-au dovedit generozitatea şi au donat pentru a-l ajuta pe Matei Caravia, tânărul sportiv al secţiei de fotbal a clubului care trece prin momente dificile în această perioadă, iar baschetbaliştii de la CSM Petrolul Ploieşti au dat de pământ cu una dintre favoritele sezonului în Liga Naţională de Baschet Masculin, CS Rapid Bucureşti: 92-61 (16-14, 21-14, 27-13, 28-20)!
 
Atmosferă a fost, per ansamblu, una senzaţională, la ea contribuind şi prezenţa lui Moş Crăciun înainte de meci, cu daruri dulci pentru copii, şi apariţia în premieră a majoretelor de la Palatul Copiilor – „Cheerleading Jumpers”, dar, în primul rând, jocul excelent al băieţilor antrenaţi de Mihai Popă. Un meci foarte bine pregătit în faţa unei formaţii căreia cele două absenţe (Jeremic şi Badiu, pentru că americanul Odom pare să fie istorie, plecând deja acasă) i-au limitat opţiunile tactice şi fizice, iar băieţii noştri au ştiut să profite din plin, în special cu o intensitate a defensivei care i-a oprit pe oaspeţi la numai 61 de puncte!
 
Partidă a fost, de altfel, un monolog petrolist căruia elevii lui Tudor Costescu nu i-au găsit răspuns, ritmul impus de galeria ploieşteană – senzaţională şi de această dată – fiind prins rapid de jucătorii în galben şi transformat în puncte… fără număr pe tabela de marcaj! Din punct de vedere statistic, chiar dacă Veljko Brkic a fost în nota lui, cu un nou „double-double” (23 puncte marcate şi 13 recuperări pentru un indice +/- de +28), remarcaţi ar fi cei doi jucători care au avut indicele de +30: Bogdan Popă, cu 8 puncte, 14 recuperîri, o pasă decisivă şi un singur turnover, şi Kenney Funderburk jr. care a avut 17 puncte, 7 recuperări şi 5 pase decisive, bifând cea mai bună prestaţie din acest sezon! Foarte bine a jucat, din nou, şi Kwamain Mitchell, care a tras echipă după el în primele minute, în timp ce Matija Milin a fost din nou jucătorul care, pe nesimţite, se duce în „double digit” la puncte marcate, dovedindu-şi utilitatea sub ambele panouri.
 
Eroii succesului au fost: Brkic (23 puncte, 1×3, 13 recuperări), K. Funderburk jr. (17 p, 3×4, 7 rec. 5 pd), Mitchell (17 p, 1×3, 5 pd) Milin (11, 1×3), B. Popă (8 p, 14 rec, 3 pd), Misters (8, 2×3), Aughburns (4), O. Popa Calotă (2), Chiţu (2) şi C. Dinu.
 
În urma victoriei din această seară, CSM Petrolul Ploieşti a urcat pe prima poziţie a clasamentului Conferinţei A, la egalitate de puncte cu Rapid, dar având avantajul rezultatelor directe, victoria de astăzi fiind superioară înfrângerii din tur, suferită la 28 de puncte. Aceasta a fost, de altfel, şi miza ultimelor minute de joc, în care Mihai Popa a cerut special time-out pentru a le aminti băieţilor că trebuie să forţeze pe final pentru a duce diferenţa la peste 28 de puncte, profitând şi de o apatie oarecum inexplicabilă a adversarilor, care au uitat, probabil, de criteriul meciurilor directe.
 
Sursa.CSM Ploieşti