Cezar Stoichiu (director CSM Ploiesti ) , asteapta cu optimism noua lege a sportului . Într-un articol publicat, astăzi, de Prosport, noul ministru al Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, anunţă că, în curând, va exista o nouă Lege a Sportului care să ţină cont de situaţia actuală şi să rezolve dilemele din ultima vreme, când la unele cluburi s-au putut plăti sportivii pe convenţii civile, la altele cu PFA-uri, iar la alţii… deloc.
Declaraţia oferită de ministrul Marius Dunca sună astfel: „O să facem Legea să fie foarte clară, vom cere şi părerea Curţii de Conturi. Orice vom face, vom cere şi părerea lor. Este un moment în care trebuie să ne punem toţi la masă, toţi factorii decizionali şi să găsim soluţii. Să nu mai aruncăm vina, am făcut, e de vină Curtea de Conturi că a venit şi ne-a sesizat şi blocăm finanţarea. Nu! Până să vină Curtea de Conturi, noi trebuie să respectăm legislaţia în vigoare. În şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, am înfiinţat Consiliul Naţional al Mişcării Sportive. Fac parte din acest Consiliu: preşedinte – ministru MTS, vicepreşedinţi – secretarul de stat şi subsecretarul de la MTS, membri, la nivel de secretari de stat – Ministerul Educaţiei, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Muncii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Mediului de Afaceri, Ministerul Afacerilor Interne, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie. În cadrul Consiliului, vom dezbate, o să discutăm Legea Sportului, vom asculta părerea oamenilor de afaceri, ce îşi doresc ei. Îşi doresc să finanţeze, dar vrem să auzim de la specialişti. Am avut discuţii cu Federaţiile, cu Direcţiile Judeţene de Tineret şi Sport, cu cluburile care le avem în subordine, vreau să mă întâlnesc cu reprezentanţii presei pentru că ei ştiu foarte bine care sunt problemele, după care le analizăm, avem o radiografie clară şi cred că suntem responsabili de ceea ce se va întâmpla în viitor. Cu siguranţă, legislaţie, dacă eu stat nu pot să te sprijin financiar, măcar încerc să las o portiţă legală ca mediul de afaceri să vină în sprijinul sportului”.
Încântat de poziţia noului ministru al Tineretului şi Sportului, directorul Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, Cezar Stoichiciu, a vorbit despre aşteptările pe care le are în contextul schimbării legii sportului: „Am fost, recent, împreună cu domnul viceprimar Cristi Ganea, care are, printre atribuţii, şi activitatea Clubului Sportiv Municipal, la noul ministru al Tineretului şi Sportului, domnul Marius Dunca, pentru a-i expune toate dificultăţile cu care ne-am confruntat. I-am prezentat toate problemele legate de modalităţile de plată a sportivilor, cu convenţii civile, cu PFA-uri şi se pare că a înţeles că aşa nu se mai poate. Trebuie să se schimbe cât mai rapid lucrurile, iar primii paşi făcuţi de domnul ministru sunt îmbucurători. Ne dau speranţe că vom avea, în curând, o lege a sportului care să precizeze clar modalitatea prin care sportivii pot fi remuneraţi, iar sportul va avea şanse să revină la nivelul din anii anteriori. Şi mă gândesc în primul rând la CSM Ploieşti, unde ne dorim să repunem pe picioare sporturile de echipă la nivel de seniori şi să reuşim cel puţin performanţa din urmă cu un an, când echipa de handbal feminin a ajuns să joace în cupele europene”!