Hipodromul Ploieşti: discuţii cu proprietarii de cai privind activitatea din 2018

Astăzi, la prânz, Hipodromul Ploieşti a găzduit o întâlnire cu proprietarii de cai în cadrul căreia s-au discutat mai multe aspecte legate de activitatea din 2018, inclusiv Calendarul competiţional, Regulamentul de Trap sau forma noilor contracte de închiriere a boxelor din cadrul Complexului.

Primul subiect a fost însă cel legat de înfiinţarea Federaţiei Române de Trap, de către două asociaţii – Societatea Română de Trap şi Domeniul Cailor – care şi-a arătat disponibilitatea de a organiza, pe parcursul anului 2018, curse de trap oficiale pe Hipodromul Ploieşti. S-au născut discuţii aprinse între proprietarii de cai, estompate însă de recomandarea coordonatorului activităţii de la Hipodrom, Lucian Rădulescu, cel care a şi condus întâlnirea de astăzi, de a se trece la punctul următor de pe ordinea de zi, iar proprietarii să-şi lămurească în cadru restrâns neînţelegerile. Cu obligaţia ca, până pe 25 ianuarie, să existe o rezoluţie privind relaţia dintre nou-înfiinţata Federaţie Română de Trap şi proprietari.

O soluţie similară s-a găsit şi în cazul calendarului competiţional, proprietarii fiind invitaţi să rămână la finalul şedinţei şi să se pună de acord în privinţa tuturor detaliilor legate de condiţiile de start ale celor 17 curse clasice şi semiclasice prevăzute pentru anul 2018. Varianta finală a calendarului competiţional este aşteptată tot până pe data de 25 ianuarie.

Nu în ultimul rând, li s-a cerut proprietarilor să se pună de acord asupra alcătuirii unei delegaţii care să meargă, cât mai curând, la Agenţia Naţională pentru Zootehnie, în vederea modificării Regulamentului de Trap pentru sezonul 2018.

sursa:CSM Ploiesti