FIBA EUROPE CUP.CSO Voluntari a invins Norrkoping Dolphins...la Ploiesti
Miercuri, 19 octombrie, în Sala Olimpia din Ploieşti, CSO Voluntari a primit vizita lui Norrkoping Dolphins, într-un joc din etapa a doua a grupei H a FIBA Europe Cup. După o primă repriză echilibrată, gazdele au preluat controlul asupra jocului şi au obţinut prima victorie din istoria clubului în FIBA Europe Cup: 75-60.
 
CSO Voluntari: Tekele Cotton, Rolland Torok, Sarunas Vasiliauskas, Toddrick Gotcher, Darko Planinic
 
Norrkoping Dolphins: Koby McEwen, Tim Schuberg, James Murray-Boyles, Adam Ramstedt, Nicholas Spires
 
Primele puncte ale partidei au fost înscrise de Planinic, din apropierea coşului. A urmat un parţial de 7-0 al oaspeţilor, întrerupt de o triplă a lui Sarunas Vasiliauskas. Timp de mai multe minute, tabela a rămas blocată pe scorul de 8-10 şi apoi 9-10, niciuna dintre tabere nereuşind să marcheze. Totuşi, suedezii au fost cu o idee mai inspiraţi în ofensivă şi, după primul sfert, conduceau cu 19 la 14.
 
Rasheed Moore a înscris o triplă în debutul actului secund, însă gazdele nu au reuşit să profite de moment, iar Norrkoping Dolphins s-a distanţat din nou la două posesii: 23-17. A urmat o perioadă mai bună a lui CSO Voluntari şi Planinic a restabilit egalitatea după mai puţin de două minute. Cele două grupări au arătat un baschet încâlcit pe alocuri, cu multe ratări, însă jocul a rămas echilibrat. Spre bucuria fanilor, Torok şi-a trecut în cont opt puncte la rând şi a dat startul unui parţial excelent al ilfovenilor. Drept urmare, CSO Voluntari a intrat la vestiare cu un avantaj de şapte puncte: 39-32.
 
Alb-albaştrii au început excelent repriza a doua şi au reuşit un parţial de 9 la 2, provocându-l pe antrenorul „delfinilor” să ceară un timp de odihnă. Indicaţiile lui Mikko Riipinen nu au avut niciun efect, iar elevii lui Saşa Ocokoljic au continuat să controleze partida. CSO Voluntari a condus în mai multe rânduri la 17 puncte şi, la înaintea actului decisiv, aveau un avantaj de 13 puncte: 60-47.
 
Suedezii nu au mai arătat aceeaşi prospeţime în joc, nu au mai găsit la fel de uşor drumul spre coş, iar Voluntari a profitat de acest aspect. Nici ilfovenii nu au marcat foarte mult, însă s-au menţinut la conducere şi au reuşit să puncteze în momentele importante. Bergstrom a ratat şansa unui and-one dar oaspeţii s-au apropiat la 12 puncte, 67-55, şi au încercat un ultim asalt. Gazdele au răspuns cu un run consistent şi şi-au asigurat prima victorie în FIBA Europe Cup: 75-60.
 
Liderii trupei lui Ocokoljic au fost Rasheed Moore (15 puncte), Terry Larrier (13 puncte) şi Rolland Torok (12 puncte). De partea cealaltă, doar Nicholas Spires (13 puncte) a depăşit borna celor zece puncte marcate.
 
În următoarea rundă, CSO Voluntari joacă în deplasare, la HAKRO Merlins Crailsheim, în timp ce Norrkoping Dolphins joacă pe terenul Craiovei.