Spectacol fotbalistic ”Regal” pe ”Ilie Oana”. România Regală - Serbia Regală
La un secol distanţă de la primul meci de fotbal al naţionalei României, pe 9 octombrie, de la ora 12.00, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, se va disputa partida aniversară dintre România Regală şi Serbia Regală.
Acum 100 de ani, naţionala de fotbal a României disputa la Belgrad primul meci din istoria sa, cu ocazia nunţii regale a Principesei Mărioara (Mignon), fiica Reginei Maria şi a Regelui Ferdinand, cu Alexandru I, Regele Iugoslaviei.
 
La finalul acestei săptămâni, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei şi Asociaţia pentru Regatul Serbiei (KraljevinaSrbija), cu sprijinul Primăriei Municipiului Ploieşti, a Casei Regale a României şi a Federaţiei Române de Fotbal, organizează un eveniment aniversar la care va lua partea şi Familia Regală a României.
 
Fostul căpitan al naţionalei, Răzvan Raţ, va îmbrăca din nou tricoul României şi va da lovitura de începere a meciului, alături de Principele Radu al României. Ca şi la meciurile precedente, de la Timişoara din 2017 şi Belgrad din 2018, cele două echipe vor purta tricouri cu numele jucătorilor care au jucat pe 8 iunie 1922 la Belgrad.
 
Pentru primii 200 de spectatori care vor sosi în tribune se va organiza o tombolă ce va avea ca premii un tricou semnat de actualii jucători ai Naţionalei de fotbal a României, iar marele premiu va fi o minge semnată de Familia Regală a României. Accesul publicului este liber şi va fi permis începând cu ora 10.00.