Înfrângere în fata campioanei  României.CSM PETROLUL PLOIESTI-U-BT Cluj-Napoca 71-81
 
Campioana ultimelor sezoane şi, totodată, proaspăta câştigătoare a Supercupei României, U-BT Cluj-Napoca, s-a dovedit o „nucă” prea tare pentru CSM Petrolul Ploieşti la debutul în ediţia de campionat 2022-2023 a Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Oaspeţii s-au impus în această aseară în Sala Sporturilor Olimpia cu 81-71 (24-24, 27-11, 16-20, 14-16), la capătul unei confruntări în care ne-am făcut ceva iluzii în primul sfert, în care am condus permanent dar am fost egalaţi cu un coş norocos, „pe sirenă”, 24-24, şi, deşi am câştigat două din următoarele trei secvenţe ale întâlnirii, am plătit pentru căderea din sfertul secund.
 
Am văzut multe lucruri bune la băieţii noştri, un potenţial superior celui din sezonul trecut, dar a fost evident şi faptul că vizita campioanei încă din prima etapă nu este ceea ce îţi poţi dori atunci când încerci să construieşti o nouă echipă.
 
„Îmi doream puţin mai mult de la acest joc, dar, din păcate, nu am putut face faţă agresivităţii lor în apărare şi asta ne-a costat 10 mingi pierdute până la pauză, care s-au transformat în 16 puncte. Iar cu o echipă de acest gen nu mai poţi să revii în joc o dată ce le-ai dat şansa să se distanţeze. Scopul nostru este acela de a formă cât mai repede o chimie între jucători, pentru că vor veni meciuri în care vom avea şansa noastră să câştigăm şi nu va trebui să ratăm această oportunitate”, a declarat, la final, antrenorul principal al echipei noastre, Mihai Popă.
 
Lotul pe care tehnicianul a contat la meciul din această seară a fost următorul: Brkic (17 puncte, 1×3), Mitchell (12), Misters (9, 1×3), Milin (9), B. Popă (7), Chiţu (5, 1×3), C. Dinu (5, 1×3), Funderburk (4), Sekulovic (2), Popa Calotă (1), G. Angelian, R. Pătraru.
 
Urmează, sâmbătă, duminică şi luni, Cupa României!
 
CSM Petrolul Ploieşti va organiza, în perioada 1-3 octombrie, turneul Grupei A din Cupa României, tragerea la sorţi oferindu-i două adversare redutabile: CSM CSU Oradea şi FC Argeş Piteşti.
 
Meciurile vor avea loc după următorul program:
 
Sâmbătă, ora 18.00, CSM Petrolul Ploieşti – CSM CSU Oradea
 
Duminică, ora 17.00, CSM CSU Oradea – FC Argeş Piteşti
 
Luni, ora 19.00, FC Argeş Piteşti – CSM Petrolul Ploieşti
 
În prima fază a competiţiei, sunt şase grupe a câte trei echipe, în care se joacă „fiecare cu fiecare”, iar câştigătoarele grupelor şi cele mai bune două locuri 2 merg în sferturile de finală.
 
Sursă:CSM Ploieşti