Petrolul Ploiesti-Farul Constanta 2-1, in amicalul de la Buftea
 
Petrolul a luat, astăzi, un prim contact, în această vară, cu fotbalul din Superliga, şi a trecut cu bine testul susţinut în compania Farului Constanţa. „Lupii” s-au impus cu scorul de 2-1 (1-0), golurile formaţiei noastre fiind marcate de către Gicu Grozav (3) şi Mario Bratu (48), în vreme ce pentru constănţeni a înscris un ex-petrolist, Vlad Morar (79).
 
Cu mai puţin de două săptămâni înainte de debutul oficial în noul sezon, Petrolul a bifat o victorie de moral, într-un prim joc de verificare al verii în care oponentă i-a fost o echipă pe care o va avea ca adversară şi în ediţia 2022-2023 a primului eşalon.
 
Disputată la Buftea, pe o căldură infernală chiar şi pentru ora matinală programată pentru start (10.30), partida a început perfect pentru echipa noastră, care a reuşit să deschidă scorul foarte repede, la capătul unui contraatac de manual. Tamaş a găsit o ieşire perfectă din defensivă cu o pasă lungă pentru Pashov, bulgarul a sprintat în banda dreaptă şi a centrat ideal pe colţul opus, iar GROZAV (3) a reluat sec, de la opt metri, fără replică pentru Buzbuchi: 1-0!
 
Cu o defensivă sigură, trupa lui Nae Constantin n-a avut probleme să-şi gestioneze avantajul până la pauză, ba chiar, imediat după reluare, l-a şi majorat, BRATU (48), excelent lansat de către Dumitriu, încheind o cursă pe partea dreaptă cu un şut la colţul lung, expediat din mijocul careului: 2-0!
 
Finalul le-a aparţinut elevilor lui Gică Hagi, iar ex-petrolistul Vlad Morar (79) a redus din handicap, cu un „vole” expediat de la 13-14 metri în dreapta lui Avram, tot el trecând, în ultimele minute, extrem de aproape de golul egalizator.
 
Sâmbătă, ultima repetiţie
 
S-a terminat, în cele din urmă, 2-1, Petrolul obţinând cel de-al cincilea succes din tot atâtea meciuri de pregătire disputate în această vară. Urmează, sâmbătă, ultima repetiţie, tot în faţa unei colege de eşalon, Chindia Târgovişte.
 
Partida va începe la ora 10.00 şi se va disputa pe stadionul „Conpet”, din Strejnic, în condiţiile în care arena „Ilie Oană” nu poate fi utilizată momentan, suprafaţa de joc fiind protejată după lucrările de reabilitare efectuate în ultima perioadă.
 
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).
 
FC Petrolul – Farul Constanţa 2-1 (1-0)
 
Marcatori: Gicu Grozav (3), Mario Bratu (48)/ Vlad Morar (79).
 
Petrolul: Moroz (46 Avram) – Meijers (63 Tucaliuc), Tamaş (46 Olaru), Huja (46 Horj) – Pashov (46 Borţa), Cebotaru (46 Dumitriu), Jair (46 Seto), Ţicu (cpt) (46 Velisar) – Cioiu (46 Bratu), Măzărache (46 Ivanovski), Grozav (46 D. Gheorghe). Antrenor principal: Nicolae Constantin.
 
Farul: Buzbuchi – Corinus, Larie, M. Popescu – Boboc, Artean, Grameni, Borza – Moldoveanu, Cojocaru, Pitu. Manager tehnic: Gheorghe Hagi. Au mai intrat în repriza a doua: Mazilu, Muşat, Kiki, Mladen, Mboko, Bîrzu, Benzar, Grosu, Doukoure, Banu, Casap, Malama, Petre, Morar, Mustacă.
 
 
Foto: Răzvan Păsărică (www.sportpictures.eu).