Etapă naţională de karting electric  pe Bulevardul Independenţei.Ploieştiul găzduieşte primul eveniment de motorsport cu amprentă ZERO de CO2 asupra oraşului
 
Etapa a 3-a din cadrul Campionatului Naţional de Karting Electric 2022 - ”Marele ePremiu al Oraşului Ploieşti” se va desfăşura în weekend-ul 2-3 iulie, pe Bulevardul Independenţei, în organizarea Asociaţiei Sportive Clubul de Karting Bucureşti şi sub autoritatea Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.
După ce a găzduit cu succes primele două etape din Campionatele Naţionale de Super Slalom (CNSS), Îndemânare Auto (CNIA) şi Vehicule Electrice (CNVE), Ploieştiul se pregăteşte de un alt eveniment important: etapa a 3-a din cadrul Campionatului Naţional de Karting Electric 2022 -  Trofeul ”Marele ePremiu al Oraşului Ploieşti”.
Evenimentul, cu amprentă ZERO de CO2 asupra oraşului şi a locuitorilor, este organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti şi va avea loc pe 2-3 iulie, pe Bulevardul Independenţei, unde peste 40 de copii cu vârste între 5 şi 13 ani îşi vor demonstra măiestria, în încercarea de a obţine un loc pe podium.
Etapa a 3-a din CNKE este structurată în două zile, sâmbătă, 2 iulie, în intervalul orar 10:00-19:00, sunt programate manşele de calificări şi finalale la proba Super Slalom, precum şi calificări la proba Viteză pe Circuit-Time-Attack. Duminică, 3 iulie, de la ora 10:00, se vor desfăşura finalele la Viteză pe Circuit-Time Attack. Festivitatea de premiere va avea loc în jurul orei 16:00, la Monumentul Vânătorilor din faţa Gării de Sud.
Organizatorii roagă publicul prezent să asiste la eveniment din zonele sigure şi să respecte indicaţiile forţelor de ordine privind siguranţa deplasării pe lângă circuitul stradal special amenajat pe Bulevardul Independenţei.
Partenerii evenimentului sunt: Primăria Municipiului Ploieşti, Formula Electric România – partener tehnic,  radiokart™ - partener cercetare/dezvoltare, Victron Energy România – partener energie regenerabilă solară, Transelectrica - cofinantator-sponsor general, Hidroelectrica - cofinantator-sponsor general.
Sursa:Comunicat F.R.A.S.