DRUMURILE NAŢIONALE DIN PRAHOVA, ÎN ATENŢIA POLIŢIŞTILOR
 
Viteza constituie una dintre principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie cu urmări grave. 
Deşi acest lucru este cunoscut de către conducătorii auto, nu toţi şoferii aleg să circule regulamentar, iar efectele unor astfel de decizii inadecvate sunt de cele mai multe ori nefaste. 
Exemplificăm în acest sens, constatările poliţiştilor rutieri din cadrul Serviciului Rutier Prahova care au acţionat ieri, 21 iunie a.c., în colaborare cu poliţiştii Serviciului Rutier Braşov în intervalele orare 11:00-13:00 şi 17:00-19:00 pe raza Drumurilor Naţionale 1 şi 1A. 
Aproximativ 400 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii prahoveni şi de cei braşoveni în cele 4 ore.
Pentru nerespectarea regimului legal de viteză au fost aplicate 316 sancţiuni contravenţionale, 14 dintre acestea pentru depăşirea limitei legale cu peste 50 km/h, fiind reţinute pentru aceste abateri permisele de conducere. 
Totodată, au fost retrase şi 11 certificate de înmatriculare.
Valoarea totală a sancţiunilor este de aproximativ 127.500 de lei.
Exemplu: 
În cadrul acţiunii, în jurul orei 12:30, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce acţionau pe Drumul Naţional 1, în cartierul Nistoreşti au depistat cu ajutorul aparatului radar o femeie în vârstă de 41 de ani, care conducea cu viteza de 125 km/h (+55km/h), pe un sector de drum cu limitare la 70 km/h.
În cauză, conducătoarea auto a fost sancţionată contravenţional conform OUG 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, fiindu-i reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile.
Sursa:IJP Prahova