Infracţiuni la regimul rutier constatate de poliţiştii prahoveni
 
Atât în cursul zilei de 19 iunie a.c., cât şi în noaptea de 19 spre 20 iunie,  poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Azuga, în timp ce desfăşurau activităţi de identificare a conducătorilor auto care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor cu efect psihoactiv au depistat, în trafic, în jurul orelor 10:00, 16:30, respectiv în jurul orei 04:00, trei conducători auto care circulau pe drumurile publice, deşi se aflau sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv.
În fapt, în jurul orei 10:00, pe stradaValea Azugii, poliţiştii au efecuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat. 
Cu ocazia legitimării, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul în vârstă de 30 de ani, din judeţul Teleorman avea un comportament suspect, motiv pentru care a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat prezenţa unor susbstanţe cu efect psihoactiv în organism. 
 
Aceeaşi situaţie a fost întâlnită în jurul orei 16:30, pe aceeaşi stradă, când poliţiştii au identificat un alt tânăr în vârstă de  26 de ani, din oraşul Băicoi.
Şi în jurul orei 04:00, din noaptea de 19 spre 20 iunie a.c., pe aceeaşi stradă, un alt tânăr în vârstă de 26 de ani, din comuna Gorgota a fost depistat conducând sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv.  
În cele trei cazuri, şoferii au fost conduşi la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicule pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Seara trecută, în jurul orei 20:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza comunei Fântânele au oprit, pentru control pe DJ102 K, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 65 de ani, din oraşul Mizil.
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Tot noaptea trecută, în jurul orei 01:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza staţiunii Azuga au oprit, pentru control, pe strada Independenţei din oraş, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 33 de ani, din municipiul Braşov.
Având în vedere faptul că bărbatul manifesta un comportament suspect, a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezenţa unor substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism. 
Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
Peste câteva ore, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Ştrandului au oprit, pentru control, un autoturism care circula din direcţia comunei Bucov către centrul municipiului Ploieşti.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat în vârstă de 33 de ani, din comuna Măneşti, care a prezentat pentru control documentele autoturismului, actul de identitate şi un permis de conducere provizoriu emis de către autorităţile din Marea Britanie.
Permisul de conducere prezentat de către acesta nu îi acorda dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România .
În autoturism a fost identificat şi proprietarul acestuia, în persoana unei femei în vârstă de 34 de ani, care i-a încredinţat autoturismul.
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România şi încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
 
Ulterior, în jurul orei 03:15, tot poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Ploieşti, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza municipiului au oprit, pentru control, pe strada Mărăşeşti, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din judeţul Dâmboviţa. 
Întrucât la înmânarea documentelor bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice de sânge. 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
Sursa:IPJ Prahova
 
Foto ilustrativ