Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou a organizat o vizită la Centrul de Plasament Plopeni
 
 
În data de 08 decembrie 2017, Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou a organizat o vizită în comunitate, la Centrul de Plasament Plopeni, în cadrul proiectului ”Învaţă să dăruieşti”.
 
Proiectul îşi propune să familiarizeze persoanele custodiate în cadrul Penitenciarului de Femei Ploiesti - Târgşorul Nou cu ceea ce înseamnă empatia şi compasiunea, să fie capabile să se pună  în situaţia altor categorii defavorizate social, pentru a-i înţelege şi a-i respecta pe cei din jur, facilitând astfel asimilarea unor experienţe sociale noi şi dezvoltarea unor conduite prosociale.
 
La activitate au participat 8 persoane private de libertate, clasificate în regim semideschis.
 
Cu această ocazie deţinutele au susţinut un moment artistic specific Sărbătorilor de Iarnă şi au confecţionat împreună cu copiii felicitări de Crăciun, pe care acestia au posibilitatea să le trimită familiilor. La finalul activităţii a avut loc şi o discuţie cu adolescenţii din centru referitoare la prevenirea consumului de substanţe etnobotanice şi droguri.
 
 De asemenea, personalul Serviciului Asistenţă psihosocială, cu sprijinul celorlalte cadre ale unităţii, a oferit copiilor daruri, constând în dulciuri şi fructe.
 
Prin derularea unor astfel de activităţi Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou subliniază importanţa suportului şi concursului comunităţilor locale pentru succesul componentei de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.