Şcoala Primară CONCORDIA, prima şcoală primară privată incluzivă din Ploieşti, a fost inaugurată oficial
Şcoala Primară CONCORDIA, prima şcoală primară privată incluzivă din Ploieşti, a fost inaugurată oficial în data de 9 iunie în prezenţa copiilor, părinţilor, sponsorilor, autorităţilor şi colaboratorilor care au participat la evenimentul de deschidere. 
Deşi cursurile şcolii au început în luna septembrie a anului şcolar 2020-2021, în condiţiile restricţiilor impuse de contextul pandemiei Covid, inaugurarea oficială a şcolii a fost amânată timp de aproape doi ani pentru ca evenimentul să poată fi desfăşurat în siguranţă pentru toţi participanţii. După o muncă susţinută de şapte ani pentru a dezvolta conceputul şi de a construi clădirea, echipa şcolii şi-a dorit foarte mult acest moment de sărbătoare în prezenţa tuturor celor care au contribuit la succesul proiectului: copii, părinţi, sponsori, autorităţi şi colaboratori. „Ne-am dorit să marcăm acest moment împreună cu toţi cei implicaţi de la idee şi până la realitate. Fără aceşti oameni, care au înţeles perfect misiunea noastră, şcoala nu ar fi existat în stadiul în care se află acum. Suntem recunoscători tuturor pentru contribuţia lor la visul nostru: o şcoală inovatoare incluzivă unică în Romînia.” declară Diana CERTAN, Director Executiv Comunicare şi Fundraising CONCORDIA România.
Presărat cu momente artistice ale căror protagonişti au fost micii elevi, evenimentul a fost unul în care bucuria şi împlinirea au fost simţite atât de către gazde, cât şi de oaspeţi. După tradiţionala tăiere a panblicii inaugurale, invitaţii au fost ghidaţi să viziteze şcoala şi au participat alături de copii la diverse atelierele interactive, totodată vizitând şi staţiunile de învăţare din parcul pedagogic: poteca senzorială, grădina pedagogică, hotelul de insecte, staţia de biodiversitate sau staţia de apă. „Mă bucură faptul că în cadrul activităţilor din after school, copiii fac ceea ce ar trebui să se întâmple în fiecare after school din România, adică să cânte, să danseze, să picteze, acestea sunt activităţile care le dezvoltă latura emoţională. Cred că de acest lucru avem foarte mare nevoie după această perioadă de pandemie, în care contactele sociale au fost foarte limitate.” a declarat domnul Kallos Zoltan, Secretar de Stat în Ministerul Educaţiei.
Şcoala Primară CONCORDIA din cadrul EDU-CAMPUS CONCORDIA oferă oportunităţi de învăţare incluzivă pentru copii proveniţi pe deoparte din medii vulnerabile – dezavantajaţi social sau financiar – şi pe de altă parte din familii ai căror părinţi îşi pot permite plata unei taxe modeste de şcolarizare. Şcoala se diferenţiază prin modelul educaţional care pune în prim-plan dezvoltarea socio-emoţională a copiilor ca promotor al dezvoltării cognitive. Astfel, urmând curiculum Ministerului Educaţiei, orele sunt susţinute prin metode non-formale aplicate fiecărui stil de învăţare, iar programul after-school completează efortul educaţional prin atelierele de creativitate şi muzică. Şcoala a fost deschisă în Ploieşti de către Organizaţia Umanitară CONCORDIA în data de 14 septembrie 2020 şi un număr de 45 de copii au finalizat anul şcolar 2021-2022, 20 în clasa întâi şi 25 în clasa pregătitoare. „Sunt deosebit de încântată că s-a construit Şcoala Primară CONCORDIA, un far călăuzitor în domeniul educaţiei. Aceasta este o şcoală pentru fiecare, care te invită să înveţi cu bucurie. Am putut simţi azi entuziasmul copiilor şi al echipei. Cu orientarea sa social-incluzivă Şcoala Primară CONCORDIA depune efortul de a aduce in centrul atenţiei  lucrurile comune si care ne conectează. Scoala Primară CONCORDIA reprezintă dovada unei cooperări de succes româno-austriacă.” a precizat doamna Adelheid FOLIE, Ambasador al Austriei în România.
Printre oaspeţii care au onorat cu prezenţa lor evenimentul de deschidere s-au aflat: Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României; Adelheid Folie, Ambasador al Austriei în România; domnul Kallos Zoltan, Secretar de Stat în Ministerul Educaţiei; domnii Radu Szeckely şi Romeo Moşoiu, Consilieri în cadrul Ministerului Educaţiei; domnul Subprefect Emil Drăgănescu; doamna Magdalena Trofin şi domnul Daniel Nicodim, Vice-Primari ai oraşului Ploieşti şi mulţi alţi reprezentanţi ai autorităţilor locale din judeţul Prahova.
 
 
Sursa:Comunicat Organizatia Umanitara Concordia Romania
Video: Organizaţia Umanitară CONCORDIA