Persoanele asigurate care au suferit anumite tipuri de arsuri pot beneficia de concediu medical fără prezentarea adeverinţei de la plătitorul de indemnizaţii
 
 Casa de Asigurări de Sănătate Prahova, cu sediul în Ploieşti, strada Praga, nr.1, Judeţul Prahova, informează că, potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, modificată de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului nr. 14/2021, persoanele asigurate care au suferit anumite tipuri de arsuri pot beneficia de concediu medical fără prezentarea adeverinţei de la plătitorul de indemnizaţii pe toată durata de tratament până la vindecare, inclusiv pe perioada de recuperare. În acest caz, medicul curant nu are obligaţia întocmirii planului de urmărire a evoluţiei bolii.
         Gradul de acordare al indemnizaţiei este de 100% din baza de calcul, fiind acordat fără condiţie de stagiu de asigurare.
         Tipurile de arsuri care fac obiectul acestui tip de concediu medical sunt arsurile de gradul IIB-III localizate pe faţă, scalp, mâini, picioare, organe genitale, perineu, articulaţii mari şi/sau arsuri de gradul III cu alte localizări, care afectează cel puţin 10% din suprafaţa corporală.
 
Sursa:CAS Prahova
 
Foto ilustrativ