MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate lansează o nouă ediţie a Programului MOL de promovare a talentelor

MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate lansează o nouă ediţie a Programului MOL de promovare a talentelor, cu o finanţare alocată anul acesta în valoare de 560.000 de lei 

Programul MOL de promovare a talentelor continuă, ajungând anul acesta la cea de-a 17-a ediţie;

Tinerii sportivi şi artişti pot depune proiecte timp de o lună, până în data de 23 iunie inclusiv, fondul total de sponsorizare fiind de 560.000 de lei;

În decursul celor 16 ediţii anterioare au fost acordate finanţări în valoare totală de 5.467.000 lei pentru 3.000 de tineri şi 2.400 de proiecte.

MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate lansează cea de-a 17-a ediţie a Programului MOL de promovare a talentelor, adresat tinerilor sportivi şi artişti cu rezultate foarte buneOrganizat pe bază de concurs de proiecte, Programul oferă sprijin financiar pentru achiziţionarea de materiale, echipament sportiv, instrumente muzicale sau pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare la concursuri, festivaluri, cantonamente.

„Suntem onoraţi de faptul că foarte mulţi tineri sportivi şi artişti, împreună cu antrenorii şi profesorii lor, iau în considerare Programul MOL talente, iar această recunoaştere înseamnă foarte mult pentru noi. Pentru MOL, susţinerea performanţei tinerilor talentaţi cu rezultate deosebite rămâne o preocupare prioritară şi constantă, reafirmând încă odată angajamentul nostru pentru programe de responsabilitate socială care să aducă o schimbare în bine,” a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL România.

Evenimentul de lansare a ediţiei de anul acesta a Programului, organizat la Turnul Croitorilor din Cluj, s-a bucurat de prezenţa profesorului universitar dr. Dorel Găină, care a deschis expoziţia tânărului pictor Andrei Pennazio, beneficiar al Programului MOL de promovare a talentelor în ultimii patru ani. Elevul în clasa a XI-a la Liceul de Arte „Octav Băncilă” din Iaşi, a avut expoziţii personale, cât şi împreună cu alţi artişti, atât în ţară, cât şi în străinătate, cea mai recentă fiind găzduită la Florenţa, în luna aprilie. De asemenea, evenimentul s-a bucurat şi de prezenţa tinerilor artişti Kiss Janka, vioară, Tudor Torge, chitară clasică şi Vizsnyai Botond, canto, beneficiari ai Programului, care au încântat audienţa prin momente muzicale emoţionante.

Tinerii sportivi şi artişti cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani pot depune proiectele online până la data de 23 iunie 2022 pe site-ul Fundaţiei Pentru Comunitate. Pot fi înscrise atât proiecte individuale, cât şi propuneri realizate de echipe sportive sau ansambluri artistice. Solicitările de finanţare trebuie să conţină descrierea rezultatelor solicitanţilor, recomandările profesorilor şi antrenorilor pregătitori, o listă cu obiectivele de viitor şi bugetul necesar pentru realizarea acestora. Fondul total de sponsorizare alocat ediţiei 2022 este de 560.000 lei. Tinerii de peste 18 ani sunt şi ei invitaţi să se înscrie, existând o categorie specială, dedicată celor care au obţinut finanţare în anii anteriori şi au trecut de vârsta majoratului.

„Foarte mulţi tineri realizează că rezultatele trebuie promovate şi performanţa trebuie susţinută. Îi încurajăm pe cei care doresc să se înscrie la ediţia din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor să cuprindă în proiectul propriu toate realizările din ultimii doi ani şi să explice foarte clar scopul pe care doresc să-l atingă în perioada următoare, inclusiv finanţarea de care au nevoie şi pe care o solicită. Cei interesaţi găsesc toate informaţiile necesare înscrierii pe website-ul Fundaţiei şi ne pot contacta pe tot parcursul perioadei de înscriere. De asemenea, pot comunica şi în grupul de Facebook al Programului, înfiinţat tocmai cu acest scop.

Recomandăm tinerilor să înceapă din timp procedura de înscriere, care este extrem de accesibilă,” a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

Pe parcursul celor 16 ediţii ale Programului au fost susţinuţi 3.061 de tineri şi 2.409 de proiecte din toată ţara, cu o finanţare totală alocată în valoare de 5.467.000 lei.

Sursa:Comunicat Fundatia Pentru Comunitate