Peste 2.000 de elevi au beneficiat de suportul informativ-preventiv al poliţiştilor prahoveni
Ieri, 19 mai a.c. s-a încheiat proiectul punctual de intervenţie BLITZ, prin care poliţiştii prahoveni au organizat activităţi pentru îmbunătăţirea nivelului de siguranţă a elevilor şi cadrelor didactice de pe raza judeţului Prahova.
Astfel, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii cu sprijinul structurilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova au desfăşurat vizite tematice în 36 de unităţi de învăţământ din judeţ, în perioada octombrie 2021 – mai 2022.
 
Obiectivele proiectului au vizat: 
 
pregătirea antivictimală a elevilor, părinţilor şi cadrelor didactice
descurajarea conduitelor antisociale în zona şi incinta unităţilor de învăţământ
promovarea profesiei de poliţist în rândul elevilor de gimnaziu şi liceu 
implementarea măsurilor privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţiei persoanelor
instruirea conducătorilor autovehiculelor destinate transportului elevilor.
 
În cadrul proiectului peste 170 de poliţişti din cadrul structurilor de: prevenire a criminalităţii, ordine publică, rutier, siguranţă şcolară, investigaţii criminale, investigarea fraudelor economice şi acţiuni speciale, au desfăşurat 119 activităţi informativ preventive, la care au participat 2.350 de elevi alături de 140 de cadre didactice.
 
Poliţiştii prahoveni au desfăşurat 37 de activităţi privind descurajarea conduitelor antisociale în zona şi în incinta unităţilor de învăţământ, au legitimat 328 de persoane, au controlat 156 de auto şi 36 de societăţi comerciale au fost verificate, fiind constatate 53 de contravenţii.
      
Totodată au organizat în 13 unităţi de învăţământ din municipiile Câmpina şi Ploieşti, oraşele Comarnic, Breaza, Boldeşti Scăeni, Băicoi, Plopeni şi Mizil, activităţi de promovare a profesiei de poliţist la 75 de clase, a IX, a X-a şi a XI-a. 
 
Celor 1760 de elevi le-au fost oferite informaţii despre unităţile de învăţământ din subordinea M.A.I. care pregătesc agenţi şi ofiţeri de poliţie, precum şi condiţiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească pentru a participa la concursul de admitere la o şcoală de poliţie. 
 
Siguranţa elevilor reprezintă o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, iar poliţiştii ce desfăşoară activităţi informativ-preventive răspund tuturor solicitărilor cadrelor didactice pentru a participa la activităţi educative antiinfracţionale şi antivictimale, organizate în şcoli.
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ