Poliţiştii prahoveni au desfăşurat activităţi educativ- preventive în cadrul evenimentului “Maratonul Copiilor” de pe Bulevardul Independenţei din municipiul Ploieşti
Duminica dimineaţă, poliţiştii prahoveni au desfăşurat activităţi educativ- preventive în cadrul evenimentului “Maratonul Copiilor” de pe Bulevardul Independenţei din municipiul Ploieşti.
Poliţiştii rutieri s-au aflat în mijlocul copiilor şi le-au  explicat pe înţelesul lor regulile de circulaţie, exersând, prin joc, traversarea pe "covorul pietonal" .
Cei mai curioşi au putut să cunoască îndeaproape laboratorul mobil de educaţie rutieră,  autospeciala cu dotări tehnice şi expoziţionale menite să susţină activitatea poliţiştilor rutieri, în campaniile pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, prin responsabilizarea celor mai mici participanţi la trafic.
Micuţii au învăţat să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să se deplaseze doar pe trotuar şi să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga.
Totodată, aceştia au învăţat semnificaţia indicatoarelor rutiere adresate traficului pietonal şi semnificaţia culorilor semaforului.
Micuţii au fost foarte receptivi şi activi în cadrul lecţiilor predate de  poliţişti.
Responsabilizarea celor mici în ceea ce priveşte regulile de circulaţie, ca măsură pentru siguranţa acestora, ca participanţi la traficul rutier reprezinta o preocupare permanentă pentru poliţiştii prahoveni.
 
Sursă:IJP Prahova