5 instituţii educaţionale din judeţul Prahova vor primi calculatoare prin proiectul Dăm Click pe România

Ateliere Fără Frontiere continuă şi în acest an programul de donaţii de calculatoare cu alte 4.000 de echipamente IT recondiţionate care vor ajunge pe băncile şcolilor din România până la finalul anului 2022 prin Dăm Click pe România.

Dăm Click pe România este un proiect implementat alături de OMV Petrom şi Kaufland România ce luptă pentru digitalizarea educaţiei din România şi scăderea decalajului educaţional prin echiparea cu infrastructură digitală a organizaţiilor educaţionale ce activează în mediul rural sau urban marginalizat: grădiniţe, şcoli, licee, organizaţii non-guvernamentale sau instituţii publice cu caracter social.

Aflat la cea de-a treia ediţie în această colaborare, proiectul va ajunge în 2022 în fiecare judeţ al ţării, la un total de 258 de unităţi şcolare şi alte organizaţii educaţionale care activează în comunităţi defavorizate. Printre ele se află şi 5 organizaţii din judeţul Prahova:

  • Şcoala Gimnazială Nr. 1 Comuna Telega

  • Şcoala Gimnazială ”Mihai Eminescu" Ploieşti

  • Grădiniţa Cu Program Prelungit Şi Program Normal Crai Nou Ploieşti

  • Şcoala Gimnazială Centrală Câmpina

  • Asociaţia Acţiune Pentru Sanatate Floresti

Lista completă a laureaţilor poate fi găsită aici.

Laureaţii Dăm Click pe România au fost aleşi în urma unui apel de proiecte deschis între 25 martie şi 14 aprilie la finalul căruia 347 de aplicaţii au fost înscrise.

Selectarea laureaţilor s-a făcut printr-un proces de jurizare la care au participat în mod voluntar 21 de angajaţi Kaufland România şi OMV Petrom. Fiecare aplicaţie înscrisă a fost notată între 1 şi 10 pe baza unei grile de evaluare unice ce a urmărit sustenabilitatea, relevanţa şi impactul donaţiei de calculatoare.

La finalul jurizării, au fost selectate 226 de unităţi şcolare, 30 de organizaţii non-guvernamentale şi 2 instituţii sociale care vor primi în următoarele luni calculatoare complet echipate (unitate centrală, monitor, periferice, sistem de operare)

Calculatoarele donate în acest program sunt echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obţine în calitate de colector autorizat de la companii şi diverse organizaţii, toate fiind recondiţionate de persoanele din grupuri vulnerabile şi dezavantajate care lucrează în educlick, unul dintre atelierele de inserţie socio-profesională ale asociaţiei.

Din 2008, Ateliere Fără Frontiere a donat prin programul său de donaţii peste 22.000 de calculatoare recondiţionate în atelierul educlick. În total, 2623 de organizaţii educaţionale au beneficiat de echipamente în ultimii 14 ani, echivalentul a mai bine de 10% din totalul şcolilor din România.

Sursa:Comunicat  Asociaţia Ateliere Fără Frontiere