Asociaţia Mozaic Comunitar din Ploieşti anunţă încheierea cu succes a proiectului Criză Umanitară Ucraina
 
 
Prin intermediul proiectului Criză Umanitară Ucraina, finanţat prin programul Start ONG, Asociaţia Mozaic Comunitar din Ploieşti a mai donat refugiaţilor aflaţi în Edu-Campus Concordia 200 de kituri pentru îngrijire personală, 200 de pachete cu alimente neperisabile şi 400 de porţii de hrană caldă.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor publice şi grupurilor informale/ de iniţiativă.
‟Asociaţia Mozaic Comunitar a sprijinit refugiaţii din Ucraina încă din prima săptămână în care aceştia au început să sosească în Ploieşti. Implicarea celor 70 de voluntari ai asociaţiei pe parcursul acestei perioade a constat în transportul refugiaţilor la/de la gară şi la/de la graniţa cu Ucraina, servirea meselor, distribuirea de produse de îngrijire corporală şi de alimente, transportul la magazine şi la medici, dicerse programări, curăţenie, comunicare etc. În acelaşi timp, donatorii asociaţiei au spijinit material orice nevoie a sosit din campus, de la produse de îngrijire corporală, până la alimente neperisabile sau hrană caldă.
Un real ajutor a fost pentru asociaţia noastră câştigarea proiectului Start ONG, care a contribuit cu suplimentarea sprijinului alocat până la acel moment, astfel că, ân perioada 21 martie-30 aprilie 2022, Mozaic Comunitar a mai putut oferi încă 200 de kituri pentru îngrijire personală, 200 de pachete cu alimente neperisabile şi 400 de porţii de hrană caldă.
Acţiunile asociaţiei noastre continuă şi în prezent, iar în ultima săptămână, pe lângă sprijinul familiilor de ucraineni cazaţi la familiile de oameni inimoşi din Ploieşti, am început să trimitem ajutoare direct în Ucraina, pentru locuitorii afectaţi de război.
 Dorim să le mulţumim tuturor donatorilor şi voluntarilor asociaţiei, precum şi echipei de la Asociaţia Act for Tomorrow, pentru oemnia de care au dat dovadă în această perioadă! ‟
 
Suirsa:Comunicat Asociaţia Mozaic Comunitar din Ploieşti