Peste 1.000 de copii iau parte la acţiunea de plantare „Rădăcini tinere pentru pădurile de mâine”

10.000 de puieţi vor fi plantaţi

 

Sâmbătă, 25 noiembrie, Ploieşti Shopping City dă startul celei de-a doua ediţii a acţiunii de plantare „Rădăcini tinere pentru pădurile de mâine”. 

După succesul primei ediţie, centrul comercial organizează o nouă acţiune de plantare prin care îşi propune să îmbogăţească spaţiul verde din zonă şi, totodată, să crească gradul de implicare a tinerei generaţii în protejarea mediului înconjurător. Cu ajutorul celor 1.000 de copii înscrişi, 10.000 de puieţi vor fi plantaţi sâmbătă, între orele 10:00-18:00. 

Pe liziera verde, care se întinde pe o suprafaţă de 2.000 mp, va fi plantată o gamă variată de specii de copaci, precum frasin de Pennsylvania, stejar, tei şi salcâm roşu. Pe parcursul anului, copiii vor putea să viziteze spaţiul verde şi să observe evoluţia copacilor pe care i-au plantat. De asemenea, zona va beneficia şi de servicii profesionale de întreţinere, fiind asigurate de cursanţii „Şcolii de Flori”.

Campania „Rădăcini tinere pentru pădurile de mâine” are ca obiectiv creşterea gradului de conştientizare asupra importanţei îngrijirii mediului înconjurător şi responsabilizarea copiilor pentru a se implica activ în îngrijirea naturii. 

Acţiunea de plantare se desfăşoară împreună cu „Şcoala de Flori” şi beneficiază de sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

Mai multe detalii despre evenimente sunt disponibile pe www.ploiestishoppingcity.ro sau pe Facebook, www.facebook.com/PloiestiShoppingCity.