Patru şcoli din judeţul Prahova au participat la proiectul „Împreună pentru comunităţi eco-sociale”
 
Şcoala Gimnazială Brazi, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Lazăr” din Bărcăneşti, Şcoala Gimnazială Strejnicu şi Şcoala Gimnazială Tinosu au participat, între 11 şi 12 aprilie, la proiectul „Împreună pentru comunităţi eco-sociale” prin care elevii de clasele a VI-a şi a VII-a au învăţat cum să salveze planeta reciclând şi reutilizând corect deşeurile pe care nu le mai folosesc.  
 
Proiectul este implementat de Ateliere Fără Frontiere cu sprijinul OMV Petrom în patru localităţi din judeţul Prahova: Brazii de Sus, Bărcăneşti, Tîrgşoru Vechi şi Tinosu.
 
Fiecare dintre cele patru întâlniri s-a desfăşurat sub forma unui dialog prin care membrii echipei Ateliere Fără Frontiere şi elevii de gimnaziu au discutat despre cum reciclăm corect, despre ce se întâmplă cu obiectele pe care nu le putem recicla şi cum pot fi acestea transformate în produse noi. 
 
Discuţia s-a bazat pe modelul de economie circulară folosit de Asociaţia Ateliere Fără Frontiere în cei 14 ani de activitate, elevii având astfel ocazia să desfacă singuri un calculator recondiţionat şi să afle cum poate fi acesta reparat în loc să fie aruncat. 
 
Mai mult, la finalul activităţii, fiecare elev a primit un penar remesh creat din bannere PVC fără posibilitate de reciclare, care altfel ar fi ajuns să fie ars sau aruncat. Astfel, organizatorii proiectului le-au oferit copiilor un model de bună practică prietenoasă cu mediul, pe care să-l poarte cu ei în fiecare zi la şcoală. 
 
„Împreună pentru comunităţi eco-sociale” este un proiect prin care OMV Petrom şi Ateliere Fără Frontiere vor să crească implicarea comunităţilor locale în ceea ce priveşte impactul de mediu produs, urmărind informarea şi integrarea tuturor membrilor comunităţii cu privire la acţiunile de zi cu zi ce pot salva planeta şi aduce un viitor mai verde pentru următoarele generaţii. 
 
Sursa: Comunicat Asociatia Asociaţia Ateliere Fără Frontiere