Detinutele de la Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou au facut sport alaturi de Asociatia ”Intoarce-te la sport”
 
    La începutul lunii aprilie 2022 Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou a demarat o colaborare cu Asociaţia Întoarce-te la Sport, în scopul de a ajuta populaţia carcerală să conştientizeze importanţa educaţiei prin sport şi pentru a sublinia faptul că perseverenţa este cheia către un stil de viaţă activ.
 
În cadrul activităţilor derulate, reprezentanţii asociaţiei au discutat despre importanţa activităţilor sportive în viaţa de zi cu zi, paşii de urmat pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi au prezentat tehnicile folosite în sală (fetno aerobic, pilates, nirvana fitness, laughter yoga, zumba, terapie prin respiraţie şi sunete cu frecvenţe binefăcătoare), o parte fiind puse în practică, atât în clubul persoanelor private de libertate, cât şi în aer liber.
 
La activităţile sportive au participat 64 de deţinute clasificate în regim închis.
 
Activităţile au avut un impact pozitiv asupra persoanelor private de libertate, acestea participând cu entuziasm şi bucurie.
 
În vederea obţinerii unor rezultate reale în procesul de reinserţie socială este importantă interacţiunea directă dintre persoanele private de libertate şi reprezentanţi ai societăţii, astfel creându-se oportunităţi pentru perioada post detenţie şi pentru o cunoaştere mai bună a mediului penitenciar.
 
Persoană de contact: subcomisar de poliţie penitenciară Ioana PLUGARU, purtător de cuvânt, telefon 0752.098.201, e-mail ptargsor@anp.gov.ro
 
Sursa:Comunicat Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou