SĂRBĂTOAREA DE FLORII, ÎN SIGURANŢĂ.Recomandari IJP Prahova
În acest weekend, poliţiştii prahoveni vor acţiona, în sistem integrat, împreună cu jandarmii şi cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în domeniu, dar şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în zona cluburilor/discotecilor, barurilor sau unităţilor de alimentaţie publică, cu profil similar, fiind prezenţi şi în zona lăcaşurilor de cult din judeţ.
De asemenea, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi pe principalele artere rutiere de pe raza judeţului Prahova, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră, fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente rutiere. Aceştia vor folosi aparatele radar, aparatele etilotest şi DrugTest, în vederea depistării şoferilor care încalcă regulile de circulaţie.
*
Sfaturi şi recomandări pentru sărbătorirea Floriilor în siguranţă:
 
Manifestaţi grijă pentru banii şi bunurile proprii (geantă, portmoneu, telefon mobil) atunci când vă aflaţi în spaţii aglomerate (la cumpărături, în piaţă, bazar, lăcaşe de cult), pentru a nu deveni ţinta hoţilor de buzunare!
Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei, în sacoşă sau la vedere, ci în poşete, borsete sau în buzunarele interioare ale vestimentaţiei!
În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră!
Dacă vă deplasaţi după lăsarea întunericului, evitaţi zonele izolate sau neiluminate şi purtarea ostentativă a bijuteriilor, pentru a nu deveni victimele tâlhăriilor!
Dacă părăsiţi locuinţele în această perioadă, asiguraţi-vă că aţi încuiat bine uşile şi ferestrele, iar dacă locuiţi la curte, manifestaţi atenţie şi la anexele gospodăreşti şi locurile unde adăpostiţi păsările şi animalele!
 
Recomandăm celor de la volan şi nu numai, să circule cu atenţie, să respecte semnalizarea rutieră şi semnalele poliţiştilor rutieri.
 
Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice, să reducă viteza de deplasare în zonele cu circulaţie intensă, să circule cu prudenţă sporită în momentul când trec pe lângă grupuri de pietoni, să nu oprească autovehiculele în apropierea lăcaşelor de cult şi să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră.
 
Pietonilor le recomandăm să circule pe trotuare, să traverseze strada numai prin locurile special amenajate trecerii pietonilor, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu staţioneze pe partea carosabilă.
 
Nu uitaţi, atitudinea preventivă vă poate salva din multe situaţii neplăcute!
 
În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto ilustrativ:GMedia.ro