Conferinţa “Stop Autismului virtual “a avut loc la Şcoala Specială numărul 2 Ploieşti

 

Sâmbătă la Şcoala Specială nr.2 Ploieşti, a avut loc Conferinţa “Stop Autismului virtual “.

Conferinţa a avut ca tema “Genetica, neurologia dezvoltării copilului – de la stimulare corespunzătoare la “Autismul virtual “.

Conferinţa a fost susţinută de psiholog expert psihologie clinică şi psihologie judiciara Marius Teodor Zamfir, de la Institutul de Psihologie Judiciară - România.

Printre profesorii şi părinţii invitaţi s-a aflat şi doamna Dana Oncioiu (Preşedinte al Asociaţiei “Curcubeul Autismului Prahova).

 

Despre “Autismului virtual “.

Copiii care petrec foarte mult timp în faţă ecranelor, de telefon, televizor sau tabletă, pot dezvolta un nou tip de autism: virtual.

Denumirea este dată de un grup de specialişti care spun că la început simptomele sunt identice cu cele ale bolii clasice. Diferenţa este că aceşti copii nu au probleme ereditare, ci suferă doar din cauza lipsei de comunicare. Din fericire, se recuperează complet şi repede, dacă afecţiunea este descoperită la timp.

Psihologul Marius Teodor Zamfir a studiat în ultimii cinci ani peste 80 de copii aflaţi în această situaţie. Cu toţii au stat cel puţin 4-5 ore în faţă televizorului sau a tabletei. Dacă la început simptomele era identice cu cele ale autismului, în timp şi-a dat seama că aceşti copii se recuperează mult mai repede, chiar în câteva luni. Aşa a ajuns acest nou diagnostic: autism virtual.

 

Mai multe despre autismul virtual puteţi afla accesând pagina de facebook: https://www.facebook.com/Stop-Autism-Virtual