Ateliere Fără Frontiere colectează deşeurile electrice şi electronice pe 16 aprilie, în judeţul Prahova

Deşeurile electrice şi electronice primesc o nouă viaţă prin proiectul „Împreună pentru comunităţi eco-sociale”

Anul acesta, curăţenia de primăvara vine cu oportunitatea de a face o faptă bună pentru mediu, pentru educaţie şi pentru persoanele vulnerabile. Asociaţia Ateliere Fără Frontiere, sustinuta de OMV Petrom , organizează sâmbătă, 16 aprilie, o campanie de colectare în comunele Bărcăneşti, Brazi, Strejnicu şi Tinosu.

Cum poţi să ajuţi?

Dacă ai acasă un aparat vechi pe care nu-l mai foloseşti, îl poţi aduce sâmbătă, 16 aprilie, între orele 9:00 şi 13:00 într-una dintre locaţiile unde va fi prezentă echipa Ateliere Fără Frontiere, colector autorizat pentru preluarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Locaţiile de colectare:

● Primăria Bărcăneşti - Strada Crinilor, Nr. 108

● Primăria Strejnicu - Str.Principala Nr. 200

● Biblioteca Comunală Tinosu - Sat Tinosu Nr. 338

● Punct de lucru Sat Popeşti - Str.Portocalilor,Nr.68

Poţi aduce orice dispozitiv care se conectează la o priză sau care funcţionează pe bază de baterie.

Iar dacă ai mai multe echipamente care sunt greu de transportat, poţi scrie la adresa de e-mail colectare@atelierefarafrontiere.ro sau suna la numărul de telefon 0771255127, iar organizatorii vor veni direct acasă să ridice dispozitivele.

Ce se întâmplă cu dispozitivele colectate?

Toate dispozitivele vor aduce un bine pentru mediu: majoritatea echipamentelor vor fi date către reciclare pentru a evita poluarea pe care o produc dacă sunt aruncate cu restul gunoiului.

Calculatoare strânse vor fi verificate şi dacă sunt încă într-o stare bună, vor fi reparate şi donate în cadrul programelor prin care Ateliere Fără Frontiere sprijină de peste 13 ani şcolile cu echipamente de pe care elevii pot să înveţe mai uşor.

La fiecare proces din cadrul campaniei vor participa angajaţii Ateliere Fără Frontiere care provin din medii vulnerabile şi care astfel au oportunitatea de a deprinde noţiuni profesionale de bază pentru a-şi găsi un loc de muncă în piaţa liberă. Campania de colectare face parte din proiectul „Împreună pentru comunităţi eco-sociale”, implementată de Ateliere Fără Frontiere cu sprijinul OMV Petrom.

Sursa:Comunicat Asociatia Ateliere Fără Frontiere