Solidaritate.Asociaţia Mozaic Comunitar din Ploieşti a mai donat 400 de porţii de hrană caldă refugiaţilor din Ucraina
Prin intermediul proiectului Criză Umanitară Ucraina, finanţat prin programul Start ONG, Asociaţia Mozaic Comunitar din Ploieşti a donat 400 de porţii de hrană caldă refugiaţilor aflaţi în Edu-Campus Concordia.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor publice şi grupurilor informale/ de iniţiativă.
‟Asociaţia Mozaic Comunitar a sprijinit refugiaţii din Ucraina încă din prima săptămână în care aceştia au început să sosească în Ploieşti. Având în vedere că Edu-Campus Concordia reprezintă un exemplu de implicare şi de organizare pentru noi, pe baza parteneriatului strâns dintre cele două organizaţii, am decis să direcţionăm donaţiile primite din comunitate către aceştia. Implicarea celor 70 de voluntari ai Asociaţiei Mozaic Comunitar în activităţile din campus, strângerea şi împărţirea donaţiilor, colaborarea cu mediul de afaceri din Ploieşti şi sprijinul comunităţii au asigurat un cadru de încredere şi stabilitate pe întreg parcursul acestei campanii.
Mai mult decât atât, conştienţi fiind de faptul că nevoia de a sprijini refugiaţii devenea tot mai mare, am decis să aplicăm pentru finanţarea de către Start ONG a unei sume consistente de bani, cu ajutorul căreia am reuşit să punem umărul în continuare pentru asigurarea meselor şi a produseslor de îngrijire corporală necesare cetăţenilor ucraineni, Mozaic Comunitar reuşind să se califice drept singura organizaţie din Prahova care a câştigat proiectul ‹‹Criză Umanitară Ucraina››, finanţat de Start ONG‟. 
 
Preşedinte Asociaţia Mozaic Comunitar, Cristina Toma-Cochinescu
Telefon: 0769.999.119
 
Sursa:Comunicat Asociaţia Mozaic Comunitar Ploiesti