Asociaţia Mozaic Comunitar din Ploieşti a câştigat proiectul Criză Umanitară Ucraina pentru Judeţul Prahova
 
Asociaţia Mozaic Comunitar oferă unui număr de încă 200 de refugiaţi ucraineni o masă caldă pe zi (400 de porţii de mâncare), precum şi 200 de pachete de alimente neperisabile şi 200 de kit-uri care conţin produse de îngrijire corporală, prin intermediul unui proiect finanţat prin programul Start ONG.
Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.
Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor publice şi grupurilor informale/ de iniţiativă.
‟Pe data de 7 martie 2022, Asociaţia Mozaic Comunitar a constituit un grup de voluntari dornici să ajute refugiaţii ucraineni aflaţi în tranzit în Municipiul Ploieşti. Cu ajutorul acestora, organizaţia a reuşit să dea curs în integralitate tuturor apelurilor sosite până în prezent din Edu-Campusul Concordia din Ploieşti, atât în privinţa sprijinului fizic (transportul refugiaţilor la/de la gară, servirea meselor, distribuirea de produse de îngrijire corporală şi de alimente, transportul la magazine şi la medici, dicerse programări, curăţenie, comunicare etc.), precum şi nevoile de alimente, rechizite, jocuri şi produse de îngrijire corporală, necesare refugiaţilor aflaţi în tranzit în campus.
Deoarece asociaţia a dorit să extindă toate aceste activităţi şi să determine comunitatea să se implice activ în ajutorarea refugiaţilor ucraineni aflaţi în oraşul nostru, indiferent de perioada în care aceştia vor fi cazaţi în Municipiul Ploieşti, aceasta a strâns şi a redirecţionat până în acest moment donaţii de peste 20.000 lei şi coordonează mai mult de 70 de voluntari implicaţi.
Dorind să contribuie în continuare cu sprijinul său material şi de natură fizică, Mozaic Comunitar din Ploieşti a reuşit să se califice drept singura asociaţie din Prahova care a câştigat proiectul ‹‹Criză Umanitară Ucraina››, finanţat de Start ONG‟. 
 
 
Foto:https://www.facebook.com/mozaic.comunitar