Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, în parteneriat cu Asociaţia Curcubeul Autismului Prahova organizează Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului
 
Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului este celebrată anual la data de 2 aprilie şi are drept scop promovarea cauzei persoanelor cu autism şi creşterea nivelului de informare şi sensibilizare al societăţii privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora, astfel încât aceştia să poată duce o viaţă împlinită.
Pentru a marca această zi specială Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, în parteneriat cu Asociaţia Curcubeul Autismului Prahova organizează în data de 1 aprilie, începând cu ora 10:00 la sediul Complexului de Servicii Comunitare ”Sf. Filofteia” Câmpina un eveniment dedicat copiilor cu autism. Cu această ocazie se vor desfăşura activităţi de recreere şi de socializare, activităţi de abilitate manuală, mişcare, pictură şi experimente ştiinţifice amuzante. 
În cadrul Centrelor de zi din structura Complexului de Servicii Comunitare ”Sf. Maria” Vălenii de Munte sub deviza ”Împreună suntem o voce” şi ”A fi solidar cu copiii cu autism” se vor oganiza activităţi la care sunt invitaţi să participe şi părinţii/reprezentanţii legali ai copiilor beneficiari ai serviciilor acestor centre. 
De asemenea, la Centrul de zi pentru copii cu dizabilităţi de la Complexul de Servicii Comunitare ”Sf. Andrei” Ploieşti sub simbolul ”Viaţa în albastru” se vor desfăşura activităţi specifice adaptate copiilor diagnosticaţi cu autism, în cadrul cărora familiile acestora vor primi informaţii referitoare la terapiile specifice de recuperare şi la sprijinul care poate fi oferit pentru a răspunde cât mai bine nevoilor propriilor copii. 
 
Sursa:Comunicat DGASPC Prahova