O misiune de suflet a poliţiştilor prahoveni
 
 
O zi de luni obişnuită, 21 martie 2022... încep pregătirile pentru Ziua Poliţiei Române, zarvă mare, agitaţie... După o perioadă de 2 ani cu restricţii, în sfârşit putem face lucruri fireşti.
 
Suntem contactaţi de către o colegă, din cadrul Serviciului Logistic, care ne transmite că doreşte să ajute copiii fără familii, sosiţi din Ucraina şi că ar avea nevoie de sprijin.
 
De îndată, apelăm la sufletul colegilor noştri şi printr-o mobilizare fantastică reuşim să strângem fonduri, pentru a putea ajuta cumva...
 
Următorul pas a fost să îl contactăm pe preotul Tănase de la Valea Plopului şi să îi spunem de iniţiativa noastră, acesta, cu un glas puţin obosit ne-a transmis că au suficiente alimente, pentru moment şi că am putea ajuta la amenajarea unui nou spaţiu, destinat copiilor din Ucraina.
 
În urma discuţiilor am stabilit ca echipa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova să amenajeze interiorul unei bucătării, care la momentul acela era neutilizabilă.
 
Zis şi făcut, în 2 zile am achiziţionat cele necesare, iar ieri, 23 martie am pornit cu speranţă, să dăm suflet încăperii goale.
 
Ajunşi la faţa locului, ne-am mobilizat fantastic, am curăţat spaţiile de depozitare şi în doar 2 ore am aşezat necesarul unei noi vieţi în casa oferită de nişte oameni cu suflet.
 
În final, am lăsat pe masa din bucătărie un jurnal, pe care l-am numit UN NOU ÎNCEPUT şi care ne dorim să fie completat cu litere însufleţite cu linişte şi bucurie.
 
Aşa am ales noi, poliţiştii prahoveni să sărbătorim ziua noastră, prin oferirea de zâmbete şi transmiterea speranţei că totul va fi bine.
 
Sursa, foto si video:IJP Prahova