Meseria de poliţist, promovată în liceele prahovene
Pentru unii a fi poliţist este un vis din copilărie, pentru alţii o simplă profesie, dar pentru majoritatea poliţiştilor, această profesie este o vocaţie, o onoare manifestată prin patriotism.
 
Încă din frageda vârstă, copiii sunt atraşi de această profesie şi privesc cu entuziasm uniforma de poliţie şi pe oamenii care o poartă cu respect şi devotament.  
 
Poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, prin Biroul Siguranţă Şcolară şi prin Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat ieri, 22 martie a.c.,  o  activitate informativă pentru promovarea profesiei de poliţist într-o altă unitate de învăţământ din municipiul Ploieşti, Liceul Economic Virgil Madgearu.
 
Activităţii i s-au alăturat poliţişti ai mai multor structuri din cadrul Inspectoratului, precum Serviciile pentru Acţiuni Speciale, Criminalistic şi cel al Criminalităţii Economice, activitate menită să răspundă la întrebarea ’’De ce ar alege un tânăr meseria de poliţist’’ ?
 
Totodată, alături de elevi au fost şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Oragnizate Ploieşti. 
 
Elevilor li s-au prezentat mai multe linii de muncă, poliţiştii vorbind despre activităţile diverse pe pe care ei le desfăşoară, despre drepturi şi obligaţii, dar şi despre condiţiile care trebuie îndeplinite pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.
 
Activităţi de promovare a profesiei de poliţist sunt desfăşurate constant de poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţe Prahova şi sunt menite să arate tinerilor liceeni de ce să aleagă această meserie, aspecte, care sunt mai puţin ştiute, prin însăşi natura profesiei.
 
Sursa:IJP Prahova