Tema nonviolenţei în şcoli discutată de către poliţiştii prahoveni, cu elevii mai multor unităţi de învăţământ din judeţ
 
La data de 30 ianuarie-Ziua Internaţională pentru nonviolenţă în şcoală, poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova au lansat un proiect în care au fost implicaţi mai mulţi elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale nr.13 Ploieşti, cât şi din cadrul Şcolilor Gimnaziale Lilieşti-Băicoi, Gherghiţa şi Berceni, context în care au beneficiat de activităţi educativ-preventive.  
 
La aceeaşi dată s-a dat startul unui concurs ce a avut ca temă prevenirea violenţei psihologice-bullying, în şcoli. Astfel, elevii au realizat materiale informativ-preventive pe tema concursului. 
 
Ieri, 18 martie a.c., s-a încheiat concursul care a fost câştigat de o echipă de elevi ai Şcolii Gimnaziale ,,Candiana Popescu” din municipiul Ploieşti, pentru cele mai bune materiale informativ-preventive elaborate. 
 
În cadrul activităţii de astăzi, Poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară au continuat discuţiile cu elevii, îndrumându-i cum să reacţioneze în situaţiile  dificile. 
 
•Alegeţi să nu răspundeţi provocărilor şi scapă astfel de un conflict mai mare. 
 
• Când sunteţi jigniţi sau victime ale comportamentului violent al unor colegi sau al persoanelor din anturaj, anunţaţi profesorii, părinţii şi poliţia, pentru a fi ajutaţi. 
 
Nonviolenţa este arma celor puternici şi ne dorim ca în momentele tensionate în care o răbufnire pare cea mai la îndemână armă, copiii să aleagă să fie puternici!
 
Sursa:IJP PRAHOVA