Acţiuni pentru verificarea legalităţii transportului de marfă şi de persoane pe raza judeţului Prahova
Pentru reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere cu implicarea autovehiculelor destinate transportului public de persoane prin curse regulate şi ocazionale, dar şi celor destinate transportului de marfă, ieri pe tot parcursul zilei, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova au desfăşurat acţiuni de control în trafic, care au vizat autovehiculele destinate în acest scop. 
 
Astfel, au fost verificate 330 de autovehicule de transport marfă dar şi autovehicule destinate transportului public de persoane, iar pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 132 de sancţiuni contravenţionale. 
 
Valoarea totală a sancţiunilor fiind de 82.070 de lei. 
 
Totodată, au fost reţinute 3 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
Exemplu: 
 
În cadrul activităţilor, pe DN1 B la km 25+100, din direcţia Buzău către Ploieşti, poliţiştii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control, un conducător auto, în vârstă de 45 de ani. 
 
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0.24 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
Bărbatul în cauză, se afla la volanul unui autovehicul destinat transportului public de persoane. 
 
Pentru a ajunge de fiecare dată în siguranţă la destinaţie, recomandăm tuturor participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă pe drumurile publice şi să adapteze în permanenţă modul de deplasare la condiţiile de drum, trafic, vizibilitate şi condiţiile meteorologice.
 
Sursa:IJP Prahova