Luni, 14 martie 2022, începe autorecenzarea, prima etapă de colectare a datelor de la populaţie pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor
Luni, 14 martie 2022, începe autorecenzarea, prima etapă de colectare a datelor de la populaţie pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor (RPL 2021) care presupune, în premieră pentru România, două aspecte:
 Autorecenzarea online
 Autorecenzarea online asistată (ARA), pentru îndrumarea persoanelor cu abilităţi digitale mai reduse.
 
Fiecare persoană, indiferent de cetăţenie, cu reşedinţa obişnuită în România (care trăieşte pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 12 luni) se poate autorecenza în 2 paşi:
persoana accesează PLATFORMA DE AUTORECENZARE şi completează formularul de pre-înregistrare Pentru ea însăşi şi pentru membrii gospodăriei din care face parte;
Persoana care a făcut pre-înregistrarea şi membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul ,,Finalizare” şi chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.
 
Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcţie de situaţia avută la momentul de referinţă al recensământului care este ora ,,00:00” din ziua de 1 decembrie 2021.
 
Autorecenzarea este disponibilă populaţiei, în perioada 14 martie – 15 mai 2022 şi se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.).
 
Autorecenzarea online asistată se poate face în spaţii special amenajate de fiecare primărie fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.
RPL 2021 este primul din România organizat integral în format digital, cu respectarea precauţilor sanitare impuse de pandemia COVID-19.
Întregul proces al colectării datelor se va desfăşura cu asigurarea confidenţialităţii şi protecţiei totale a informaţiilor.
 
Pentru informaţii detaliate privind desfăşurarea RPL2021 vă rugăm să consultaţi www.recensamantromania.ro
(site pe care se găseşte PLATFORMA DE AUTORECENZARE)
 
Sursa:Prefectura Judetului Prahova