WIZZ AIR CONTINUĂ SĂ SPRIJINE REFUGIAŢII UCRAINENI LOCURILE GRATUITE SUNT ÎNCĂ DISPONIBILE  PENTRU ZBORURILE CU PLECARE DIN ŢĂRILE ÎNVECINATE

Wizz Air a anunţat astăzi că încă există un număr semnificativ de locuri gratuite disponibile pentru refugiaţii ucraineni şi care pot fi rezervate pentru toate zborurile către Europa continentală, cu plecare din ţările de graniţă ale Ucrainei (Polonia, Slovacia, Ungaria, România). De asemenea, compania aeriană a prelungit perioada de valabilitate pentru aceste bilete gratuite de la sfârşitul lunii martie până în data de 10 aprilie 2022.

Dorim să îi asigurăm pe toţi refugiaţii ucraineni că încă există locuri libere disponibile pe multe dintre rutele noastre, inclusiv pentru zborurile cu plecare din Budapesta, Gdansk, Cracovia şi Katowice. Deşi unele rute la anumite date au fost mai solicitate decât altele şi, din păcate, s-au epuizat deja, continuăm să monitorizăm rezervările şi să oferim noi locuri acolo unde este posibil. De asemenea, Wizz Air continuă să adauge avioane mai mari şi zboruri suplimentare din ţările de graniţă către Europa pentru a sprijini circulaţia refugiaţilor ucraineni, în funcţie de nevoi.

În plus, Wizz Air continuă să ofere un tarif special de 29,99** de euro pentru toate celelalte zboruri (excluzând Emiratele Arabe Unite, Islanda şi Insulele Canare), precum şi un tarif de 69,99** de euro pentru toate zborurile către Emiratele Arabe Unite, Islanda şi Insulele Canare, pentru a sprijini refugiaţii ucraineni, indiferent unde se află acum. Clienţii sunt în continuare încurajaţi să verifice site-ul nostru, deoarece pot fi disponibile tarife mai mici. Cu toate acestea, dorim să ne asigurăm că toţi refugiaţii ucraineni au acces la călătorii la preţuri accesibile, indiferent de locul în care se află în această perioadă de criză.

József Váradi, CEO-ul Wizz Air, a spus: „Inimile noastre sunt alături de poporul ucrainean în această criză. Suntem încântaţi că Wizz Air a reuşit să sprijine refugiaţii ucraineni şi suntem hotărâţi să continuăm această iniţiativă până pe 10 aprilie, în speranţa că un număr cât mai mare de oameni va putea ajunge în curând într-un loc sigur. Am văzut deja eforturi umanitare mari pe teren ale oamenilor noştri din întreaga reţea şi am dorit, în calitate de companie, să ne îndeplinim datoria în cadrul acestor eforturi. Suntem bucuroşi să le oferim refugiaţilor o călătorie sigură şi primitoare.”

Refugiaţii ucraineni care doresc să rezerve un zbor pot face acest lucru accesând https://wizzair.com/#/rescue. Biletele gratuite rămase şi tarifele speciale vor fi disponibile pentru călătorii până în data de 10 aprilie 2022. Pasagerii vor trebui să introducă numărul paşaportului ucrainean (paşaport străin folosit pentru călătoria în afara ţării) în momentul rezervării pentru a se califica pentru locurile gratuite, şi li se va cere, de asemenea, să prezinte paşaportul ucrainean în momentul check-in-ului.

Ne încurajăm toţi clienţii să fie prezenţi la aeroport cu cel puţin trei ore înaintea zborului, pentru a avea suficient timp pentru a trece prin check-in, controlul de securitate şi procedurile de sănătate şi siguranţă specifice aeroportului. De asemenea, ne îndemnăm clienţii să verifice dacă au documentele de călătorie necesare pentru a călători, de exemplu, un paşaport valabil, o viză valabilă (dacă este necesar). Vă rugăm să vizitaţi site-ul oficial al ţării de destinaţie pentru a afla informaţiile actuale cu privire la documentele de călătorie necesare.

Foto ilustrativ/adevarul.ro