130 de cutii pline cu alimente şi produse igienico sanitare cât şi medicamente au ajuns la Vama Isaccea prin Crucea Roşie
 
130 de cutii pline cu alimente şi produse igienico sanitare cât şi medicamente au ajuns la Vama Isaccea prin Crucea Roşie şi sunt distribuite în cadrul campaniei umanitare Împreună Pentru Ucraina, organizată de Direcţia Generală de Asistenţă Socială România.
 Instituţia, aflată în cadrul Asociaţiei Europene a Drepturilor Omului şi Protecţiei Sociale, îşi exprimă astfel solidaritatea faţă de sutele de mii de oameni forţaţi să îşi părăsească locuinţele şi membrii familiei pentru a fugi din calea războiului izbucnit în Ucraina.
 
Mihai Căldăraru directorul executiv adjunct al Protecţiei Sociale din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială România împreună cu Iacob Cătălina Georgiana, directorul executiv adjunct al Protecţia Familiei, Muti George Laurenţiu, directorul executiv adjunct al Protecţieo Persoane vârstnice social-vulnerabile şi 20 de voluntari din cadrul direcţiei au dus 130 de cutii pline cu alimente şi produse igienico sanitare cât şi medicamente la Vama Isaccea prin Crucea Roşie. Acestea sunt distribuite în cadrul campaniei umanitare Împreună Pentru Ucraina. Totul a fost posibil cu sprijinul persoanelor fizice, sponsori şi parteneri sau, alăturat efortului caritabil pentru sprijirea populaţiei ucrainene afectate de războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei.
 
Pe fondul crizei determinate de invazia violentă, câteva zeci de mii de urcraineni au migrat către România, iar printre aceştia se numără foarte mulţi copii însoţiţi de mame şi bunici, înfruntând frigul, oboseala, foamea şi incertitudinea. 
 
„Trăim momente extrem de dificile şi triste pentru umanitate, momente care, din păcate nu îmi sunt străine. Deşi locuiesc în România  experienţele trăite în ţara mea, o ţară frumoasă, dar atât de greu încercată de război, îmi vor rămâne întotdeauna întipărite în minte şi în suflet. Ştiu ce înseamnă să îţi fie teamă în permanenţă că ţi-ai putea pierde viaţa sau, şi mai rău, că ai putea rămâne fără părinţi, bunici, fraţi, prieteni, în orice moment. Este un sentiment greu de descris şi imposibil de simţit dacă nu ai trăit o astfel de experienţă. Mă cutremură suferinţa refugiaţilor ucraineni, incertitudinea şi spaima în care trăiesc, pentru că le cunosc foarte bine. Îi simt pe aceşti oameni la fel de aproape ca pe rudele mele. Tocmai din acest motiv îmi doresc să fac tot ce este posibil pentru a ajuta cât mai mulţi dintre ei" a declarat Daniela Riccio, directorul general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială România. 
 
Pe de altă parte, Cătălina Georgiana Iacob,  directorul executiv adjunct al Protecţiei Familiei spune că este foarte important ca oamenii de afaceri ucraineni să îşi continue activitatea, pentru a putea contribui la redresarea economiei când această criză va lua sfârşit şi pentru a-i putea ajuta şi pe cei din jur. 
 
„Noi le vom oferi tot sprijinul de care au nevoie: îi vom ajuta să îşi deschidă conturi bancare, îi vom pune în contact cu consultanţi juridici şi vom face tot ceea ce este necesar, pe partea organizaţiei, pentru ca ei să nu fie nevoiţi să îşi întrerupă activitatea" a adăugat aceasta.  
 
Dacă doriţi să veniţi în Campania Umanitară Împreună Pentru Ucraina! Puteţi să ne contactaţi la numărul de telefon 0739.377.777 sau 0725.714.746. Organizator Iacob Cătălina Georgiana Director Executiv adjunct Direcţia Pentru Protecţia Familiei.
 
Direcţia Generală de Asistenţă Socială România din cadrul A.E.D.O.P.S. „Sprijin pentru Ucraina”
Nevoia este foarte mare. Am crescut capacitatea centrelor de tranzit la 86 de locuri, toate ocupate. Avem mare nevoie de produse alimentare, de igienă şi sanitare.
 
Nevoi săptămânale produse alimentare: 
 
 
 
Nevoi săptămânale produse alimentare: 
 
 1.550 buc. gem în cutii mici
 
 775 buc. brânză topită triunghiuri
 
 2.325 conserve diverse cu cheiţă
 
 1.550 cutii cereale sau dulciuri uscate 
 
 2.325 buc. unt în pachete mici 
 
 755 cutii lapte UHT cu termen valabilitate lung
 
 
 
Nevoi săptămânale produse de igienă şi curăţenie: 
 
 1.550 buc. şampon şi gel de duş sticle mici 
 
 775 buc. pastă de dinţi copii şi adulţi
 
 775 buc. periuţe de dinţi
 
 50 papuci din plastic
 
 50 buc. soluţii de igienizare spaţii 
 
 1.550 role hârtie igienică şi prosoape hârtie
 
 75 lenjerii pat de o persoană
 
 75 prosoape mari şi mici
 
Poţi aduce donaţiile la punctele noastre de colectare sau poţi comanda produsele online cu livrare la noi. 
 
Puncte colectare:
 
Bucureşti | Str. Baia de Fier nr 1, sector 3.
Coordonator Director Executiv Adjunct Protecţia Familiei Iacob Cătălina Georgiana,  telefon 0725.714.746.
Mihai Căldăraru 0739.377.777
 
Bucureşti | Str. Nerva Traian nr 8, Bloc M55,  sector 3.
 
Radu Legarden coordonator.
 
DGAS Sector 3. Telefon 0769300999.
 
Bucureşti | Str. Mihai Eminescu nr 173. Sector 2. Coordonator.  Mihai Căldăraru 
 
DGAS SECTOR 2. telefon 0729.733.333.
 
Bucureşti | Str. Baia de Fier nr 1, sector 3. Coordonator Director Executiv Adjunct Protecţia Familiei Iacob Cătălina Georgiana,  telefon 0725.714.746.
 
 
Sursa:Comunicat de presa  Direcţia Generală de Asistenţă Socială România.