Sala „Europa“ a Consiliului Judeţean Prahova a devenit punctul de triere pentru 132 de refugiaţi ucraineni
 
Miercuri dupa amiaza, Sala „Europa“ a Consiliului Judeţean Prahova a devenit punctul de triere pentru 132 de refugiaţi ucraineni, majoritatea femei şi copii de toate vârstele, aflaţi în tranzit în judeţul noastru. Aceştia au ajuns, astăzi, la Gara de Sud, cu trenul care circulă pe ruta Iaşi-Bucureşti, fiind preluaţi de reprezentanţi ai autorităţilor prahovene. Au fost cazaţi la căminele Colegiului Economic „Virgil Madgearu“, Colegiului Naţional „Spiru Haret“ şi Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti, unde vor beneficia şi de hrană pe toată perioada şederii.
Tot suportul autorităţilor este dublat de cel al societăţii civile şi agenţilor economici care, zilnic, se implică în ajutorarea acestor oameni, prin donaţii în produse alimentare, de igienă, haine, bani, până la cazare în propriile spaţii.    
Un astfel de exemplu de umanitate l-am regăsit şi în cazul celor 66 de copii proveniţi din orfelinate din Odesa, însoţiţi de nouă adulţi, care au ajuns în Prahova, vinerea trecută, fiind cazaţi la  Complexul de Servicii Comunitare „Rază de Soare“ Băicoi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi la centrele din Poseşti şi Vălenii de Munte ale Asociaţiei Pro Vita. În urma apelului lansat de CJ Prahova, un număr impresionant de persoane au donat diverse produse la centru DGASPC.
Cei care doresc să se alăture demersului, pot găsi informaţiile cu produsele necesare şi adresele unde le pot duce, în comunicatul CJ Prahova: https://cjph.ro/aproape-70-de-copii-ucraineni.../ 
Pe lângă cazare şi masă, copiii beneficiază în aceste centre şi de condiţiile optime în a-şi derula activităţile şi parte dintre terapii, în funcţie de problemele medicale pe care le au. 
 
Sursa:CJ PRAHOVA