400 de refugiati din Ucraina au ajuns la Ploiesti. Unii vor ramane in oras   pana se termina razboiul
 
Luni seara, aproximativ 400 de refugiaţi din Ucraina, femei, copii şi bătrâni, au ajuns în Prahova. 
Aceştia au venit cu trenul şi au coborât la Gara de Sud Ploieşti de unde au fost preluaţi de autorităţi şi duşi la Sala Sporturilor Olimpia.
 
In Sala Sporturilor Olimpia. a avut  loc un triaj al refugiaţilor. 
Unii din ei sunt  cazaţi în Ploieşti, iar ceilalţi în hoteluri din localităţile Bucov şi Vălenii de Munte.
 
”Conform hotărârii Consiliului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, 160 de ucraineni refugiaţi vor fi cazaţi în căminele Colegiului “Spiru Haret” şi Colegiului Economic “Virgil Madgearu” din oraşul nostru, 20 de persoane vor fi cazate la Hotelul Central Ploieşti şi 68 de refugiaţi din Ucraina vor fi cazaţi în căminele Universităţii “Petrol - Gaze” Ploieşti.
 
Ceilalţi 152 de refugiaţi au fost transportaţi, după activitatea de triaj, în localităţile prahovene: Bucov şi Vălenii de Munte”, au transmis reprezentanţii Primăriei Ploieşti.
 
Oamenii sunt pe drumuri de câteva zile, iar pentru mulţi din ei, Ploieştiul va fi noua lor casă, până ce războiul se va termina. 
Alţii sunt însă doar in tranzit.
 
Prin intermediul Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti se asigură hrană rece tuturor celor aproximativ 400 de refugiaţi în Sala “Olimpia”, precum şi hrană caldă, zilnic, pentru persoanele care vor fi cazate în căminele din municipiul Ploieşti.