Încă un transport de ajutoare umanitare transmis de România a plecat astăzi din Piatra Neamţ spre Vama Siret
Încă un transport de ajutoare umanitare transmis de România a plecat astăzi din Piatra Neamţ, spre Vama Siret.
 
Transportul conţine materiale de bază, de strictă necesitate asigurate de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRSPS). În acelaşi punct de graniţă au ajuns deja mai multe tipuri de produse alimentare din stocurile Rezervei Naţionale, care au fost deja donate autorităţilor ucrainene. Acest pachet de sprijin  a fost asigurat cu implicarea ANRSPS, respectiv IGSU.
 
Asemenea celorlalte acţiuni umanitare internaţionale derulate în ultimele zile, sprijinul oferit astăzi de statul român s-a realizat în urma colaborării eficiente şi continue a tuturor reprezentanţilor care fac parte din grupurile de lucru, implicaţi în Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”. 
 
Această platformă este un instrument de integrare eficientă a  eforturilor de acordare a asistenţei umanitare cetăţenilor ucraineni.
Guvernul României susţine eforturile societăţii civile şi va continua să se implice pentru a facilita transmiterea tuturor ajutoarelor mobilizate către poporul ucrainean.
 
Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, disponibilă la acest link https://bit.ly/3K1mb3s, poate fi accesată de pe site-ul Guvernului României de către voluntarii şi entităţile private care vor să doneze. 
 
Mulţumiri tuturor celor care se alătură acţiunilor de sprijin pe care românii îl oferă cetăţenilor ucraineni, greu încercaţi de agresiunea militară rusă!
 
Sursa:IGSU Romania , MAI si Guvernul Romaniei