16 microbuze de transport persoane ale ISU  au ajuns in Vama Siret
16 microbuze de transport persoane din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Alba, Bacău, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Mureş, Neamţ şi Sibiu au ajuns in Vama Siret din judeţul Suceava.
Nouă dintre acestea vor rămâne în vamă pentru transportul cetăţenilor ucraineni către destinaţiile dorite, iar trei au fost direcţionate către tabăra mobilă, devenită complet operaţională,  încă de aseară, pe stadionul Siret. Celelalte mijloace de transport vor asigura alte misiuni din dinamica operativa. 
De asemenea, pentru gestionarea cu eficienţă a  potenţialelor solicitări de sprijin, tabăra mobilă aparţinând ISU Constanţa va fi trimisă în judeţul Tulcea, la vama Isaccea. 
Totodată, 23 de pompieri militari din cadrul inspectoratului pentru situaţii de urgenţă al judeţului Dâmboviţa se vor deplasa în sprijinul colegilor şi autorităţilor sucevene, cu un modul de tabără completă, bucătărie mobilă şi generator.
La acest moment, având în vedere fluxul înregistrat la vama Siret, din judeţul Suceava, este în curs de operaţionalizare a doua tabără mobilă care va deservi nevoile de cazare ale cetăţenilor sosiţi din zona de conflict. 
Pentru acoperirea în cele mai bune condiţii a misiunilor specifice şi pentru a răspunde cu eficienţă solicitărilor din dinamica unităţilor, în judeţele Suceava, Dâmboviţa şi Tulcea a fost crescută capacitatea operaţională, astfel că turele de serviciu vor fi suplimentate cu personalul aflat în timpul liber.
 
Sursa:ISU Prahova
 
Foto:ISU Suceava/Agerpres.ro