Personalul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova va fi sprijinit în efectuarea anchetelor epidemiologice
Personalul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova va fi sprijinit în efectuarea anchetelor epidemiologice de către Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Prahova.
 
La propunerea prefectului Virgiliu Daniel Nanu- preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a fost aprobată hotărârea conform căreia efectivul de personal al Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Prahova va fi suplimentat pentru o perioadă de 10 zile, cu salariaţi din cadrul Instituţiei Prefectului Judeţul Prahova, Consiliului Judeţean Prahova, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, Bazei 2 Logistică ”Valahia”şi Gărzii de Mediu Prahova, pentru colectarea datelor în vederea întocmirii anchetelor epidemiologice din judeţ.
 
”Având în vedere contextul epidemiologic actual, activitatea intensă, dar şi deficitul major de personal din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, am venit cu propunerea în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă de a face un efort comun în cadrul instituţiilor pe care le reprezentăm, pentru acordarea sprijinului în efectuarea anchetelor epidemiologice, Trebuie amintit faptul că, în continuare, la acest capitol sunt întârzieri majore, astfel că la acest moment sunt restante 7.350 de anchete epidemiologice pentru perioada 05.02- 14.02.2022.
Doresc să mulţumesc atât echipei mele, formată din subprefecţii Emil Drăgănescu şi Alexandru Vane, cât şi conducătorilor instituţiilor mai sus-menţionate, pentru mobilizare şi sprijin. Am convingerea că prin această acţiune, vom reasigura într-un timp foarte scurt, fluxul normal în încheierea anchetelor şi implicit, în acordarea deciziilor de carantină” spune Virgiliu Daniel Nanu, prefectul judeţului Prahova.
 
Activitatea de colectare a datelor în vederea întocmirii anchetelor epidemiologice se va desfăşura începând de astăzi, până pe 25 februarie 2022 în intervalul 08:00- 16:00, cu un număr de 15 persoane îndrumate de către un medic specialist, în cadrul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Prahova de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova din strada Rudului, nr. 96.
Sursa:Comunicat Prefectura Jud. Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ